دوره 28، شماره 1 - ( بهار 1401 )                   جلد 28 شماره 1 صفحات 75-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nasirpour N, Abbasian M M, Pour Aghajan A A. Investigating the Effect of Personality Organization, Job Stress, and Ego Strength on Audit Quality. IJPCP 2022; 28 (1) :62-75
نصیرپور نسیم، عباسیان محمد مهدی، پورآقاجان عباسعلی. ارائه مدل کیفیت حسابرسی بر اساس سازمان‌یافتگی شخصیت، استرس شغلی و توانمندی ایگو. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1401; 28 (1) :62-75

1- گروه حسابداری، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائم‌شهر، قائم‌شهر، استان مازندران، ایران
2- گروه حسابداری، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائم‌شهر، قائم‌شهر، استان مازندران، ایران ، mm.abbasian@yahoo.com
اهداف هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر سازمان‌یافتگی شخصیت، استرس شغلی و توانمندی «خود» بر پیش‌بینی کیفیت حسابرسی در سازمان حسابرسی و شرکت‌های حسابرسی مستقل است.
مواد و روش ها جامعه آماری این تحقیق شامل همه حسابرسان سازمان حسابرسی در سال 139۸ به تعداد ۱۹۱ نفر و شرکت‌های حسابرسی مستقل به تعداد ۲۰۸ شرکت که حداقل 3 حسابرس داشته‌اند، است که در‌نهایت ۸۱۵ نفر کل جامعه آماری را تشکیل می‌دهند و به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده تعداد ۲۶۱ نفر به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. به منظور جمع‌آوری اطلاعات مورد نیاز از ابزار پرسش‌نامه‌های استاندارد کیفیت حسابرسی، سازمان‌یافتگی شخصیت، پرسش‌نامه استرس شغلی و پرسش‌نامه روان‌شناختی قدرت «خود» استفاده شد که در طیف 5 گزینه‌ای لیکرت طراحی شد.
یافته ها یافته‌های تحقیق نشان داد متغیرهای سازمان‌یافتگی شخصیت (0/425) و توانمندی «خود» (0/222) بر کیفیت حسابرسی حسابرسان شرکت‌های حسابرسی مستقل تأثیر مثبت و معنا‌داری داشته و استرس شغلی (0/505-) بر کیفیت حسابرسی حسابرسان شرکت‌های حسابرسی مستقل تأثیر معکوس و معنادار داشته است.
نتیجه گیری می‌توان با توجه به متغیرهای سازمان‌یافتگی شخصیت، توانمندی «خود» و استرس شغلی حسابرسان، کیفیت حسابرسی حسابرسان را پیش‌بینی کرد که این امر می‌تواند بر عملکرد شرکت‌های بورس اوراق بهادار و همچنین سایر شرکت‌های سرمایه‌گذاری استفاده شود. یافته‌های این پژوهش می‌تواند مباحثی نوظهور در انجمن‌های حرفه‌ای جهت دوره‌های آموزشی داشته باشد.
متن کامل [PDF 5785 kb]   (1960 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1009 مشاهده)
دریافت: 1400/1/30 | پذیرش: 1400/4/13 | انتشار: 1401/1/12