دوره 27، شماره 2 - ( تابستان 1400 )                   جلد 27 شماره 2 صفحات 275-264 | برگشت به فهرست نسخه ها

Musa Argungu Z, Olalekan Oladele T, Hassan Hassan M. Socioeconomic Factors as Determinants of Suicidal Behaviors Among Adults in Nigeria. IJPCP 2021; 27 (2) :264-275
موسی آرگیونگو زولکیفلو، اولالکان اولادل تاجالدین، حسن حسن مورتالا. عوامل اقتصادی-اجتماعی به عنوان عوامل تعیین کننده رفتارهای خودکشی در بزرگسالان در نیجریه. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1400; 27 (2) :264-275

1- گروه علوم پرستاری، دانشکده بهداشت، دانشگاه عثمان دانفودیو، سوکوتو، نیجریه. ، zeekteema@gmail.com
2- بخش روانپزشکی، بیمارستان فدرال عصب روانپزشکی کوار، ایالت سوکوتو، نیجریه.
3- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، ایالت جیگاوا، نیجریه.
اهداف: رفتارهای خودکشی در انواع اختلالات روانی دیده می‌شود و اعتقاد بر این است که خودکشی در کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه به یک مسئله جدی تبدیل شده است. این مطالعه به منظور بررسی عوامل مرتبط با افکار و اقدام به خودکشی در بزرگسالان نیجریه انجام شد.
مواد و روش ها: داده‌ها از مرکز پزشکی فدرال بیرنین کبی و وزارت بهداشت و رفاه در ایالت کبی جمع‌آوری شد. یک نمونه به نمایندگی از کل جمعیت کشور اخذ شد و با استفاده از روش خوشه‌بندی چند مرحله‌ای به‌کار گرفته شد.
یافته ها: جنسیت زن، مطلقه بودن/بیوه شدن، تحصیلات و سطح درآمد پایین با افکار و اقدام به خودکشی مرتبط بود. همچین، تأثیر سن بر افکار خودکشی یک الگوی معکوس بر اساس جنسیت ارائه می‌دهد. رابطه مثبتی در مردان و رابطه منفی در زنان وجود داشت.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که تحصیلات و سطح درآمد پایین، وضعیت تاهل، و سن با شیوع افکار و اقدام به خودکشی در زنان نسبت به مردان ارتباط بیشتری دارد.
متن کامل [PDF 2080 kb]   (1077 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (874 مشاهده)
دریافت: 1399/5/5 | پذیرش: 1399/10/2 | انتشار: 1400/4/10