هدف: پژوهش حاضر با هدف هنجاریابی و بررسی ویژگیهای روانسنجی پرسشنامه هوش هیجانی صفت کلی (TEIQue)[1] در جمعیت دانشجویان دانشگاه های منتخب تهران انجام شد.
روش: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی از نوع هنجاریابی است. در این پژوهش 551 دانشجو نسخه فارسی هوش هیجانی صفت کلی را به همراه پرسشنامه هوش هیجانی شات [2](EIS) و پرسشنامه پنج عاملی نئو (NEO-FFI)[3] تکمیل کردند. تجزیه و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 از طریق تی مستقل، آلفا کرونباخ، همبستگی پیرسون و تحلیل عاملی اکتشافی انجام شد.
یافته ها: آلفای کرونباخ برای هوش هیجانی صفت 0/95، و برای عوامل بین 0/70 تا 0/90 بدست آمد و در روش دونیمه کردن آزمون آلفا کرونباخ نیمه اول آزمون 0/92 و برای نیمه دوم 0/89 محاسبه شد. روایی همگرا/افتراقی این پرسشنامه نیز با کمک پرسشنامه هوش هیجانی شات و پرسشنامه پنج عاملی نئو نشان داد این پرسشنامه با اکثر خردهمقیاسهای پرسشنامه هوش هیجانی شات همبستگی مثبت و با خرده مقیاس روانرنجوری پرسشنامه پنج عاملی همبستگی منفی دارد. همچنین در این پژوهش تفاوتهای جنسیتی بین نمرات زنان و مردان وجود داشت به این صورت که زنان در نموره کلی و عوامل بهورزی و هیجانی بودن نمره بالاتری داشتند. نتایج حاصل از تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد که نسخه فارسی پرسشنامه هوش هیجانی صفت از چهار عامل بهورزی، کنترل خود، هیجانی بودن و جامعه پذیری تشکیل شده است.
نتیجه گیری: در مجموع یافتهها نشان داد که نسخه فارسی پرسشنامه هوش هیجانی صفت برای سنجش این سازه در جمعیت بزرگسال ایرانی از روایی و اعتبار مناسبی برخوردار است.