دوره 22، شماره 2 - ( تابستان 1395 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 92-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farahmand Dehghanpoor Varnamkhasti F, Yousefi Z. Multiple Relationships between Rumination and Mood with Frightening Dreams . IJPCP 2016; 22 (2) :85-92
فرهمند دهقانپور ورنامخواستی فرزانه، یوسفی زهرا. روابط چندگانه بین نشخوار فکری و خلق با رؤیاهای ترسناک . مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1395; 22 (2) :85-92

1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان
2- گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان (خوراسگان) ، E-mail: z.yousefi@khusif.ac.ir

هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی روابط چندگانه بین نشخوار فکری و خلق با رؤیاهای ترسناک انجام شد. روش: روش پژوهش از نوع توصیفی و همبستگی بود. جامعه‌ آماری در این پژوهش، کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان در سال تحصیلی 1394-1393 بودند. 180 نفر دانشجو به شیوه نمونه‌گیری تصادفی خوشه­ای انتخاب شدند. ابزارهای مورداستفاده در این پژوهش، پرسشنامه نشخوار فکری، مقیاس خلق مثبت و منفی و مقیاس علائم رؤیاهای ترسناک بودند. داده‌های گردآوری شده به کمک آمار توصیفی (فراوانی، میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام) مورد بررسی قرار گرفتند. یافته­ها: بروز رؤیاهای ترسناک با نشخوار فکری (000/0p<) و خلق منفی (009/0p<) رابطه مثبت و معنادار داشت. تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که نشخوار فکری میتواند 2/10 درصد از واریانس رؤیاهای ترسناک را پیشبینی کند. نتیجه­گیری: وجود نشخوار فکری می­تواند پیشبینیکننده رؤیاهای ترسناک باشد و به نظر می­رسد یکی از راه­های کاهش رؤیاهای ترسناک کاهش نشخوار فکری و خلق منفی باشد.

دریافت: 1395/9/7 | پذیرش: 1395/9/7 | انتشار: 1395/9/7