دوره 22، شماره 2 - ( تابستان 1395 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 158-147 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fallahi Khesht Masjedi M, Pasandideh M M. Psychometric Properties of Satisfaction with Life Scale in Psychiatric Patients . IJPCP 2016; 22 (2) :147-158
فلاحی خشت مسجدی مهناز، پسندیده محمد مهدی. ویژگی‎های روان‎سنجی مقیاس رضایت از زندگی در بیماران روان‎پزشکی . مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1395; 22 (2) :147-158

1- دانشگاه علوم پزشکی گیلان، واحد سلامت روان. ، E-mail: mahnaz.fallahi@gmail.com
2- دانشگاه پیام نور

هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی ویژگیهای روانسنجی و ساختار عاملی مقیاس رضایت از زندگی در یک نمونه از بیماران سرپایی روانپزشکی در مرکز روانپزشکی شفا رشت در سال 1393-1392 انجام شد. روش: 131 بیمار مبتلا به اختلال روانپزشکی (57 زن و 74 مرد)، با روش نمونهگیری دردسترس انتخاب شدند و مقیاس رضایت از زندگی را به همراه پرسشنامههای اضطراب بک، افسردگی بک، مقیاس 21 گویهای افسردگی، اضطراب و استرس، مقیاس ناامیدی بک، مقیاس عزت نفس کوپر اسمیت و مقیاس دلیلی برای زندگی تکمیل کردند. یافتهها: تحلیل دادهها نشان میدهد که ساختار عاملی مقیاس رضایت از زندگی تک بُعدی است و براساس نتایج یافتههای تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تأییدی، مدل ساختار عاملی با یک بُعد دارای بهترین برازندگی خواهد بود. همسانی درونی مقیاس برابر با 75/0 و پایایی بازآزمایی برابر با 64/0 است. تفاوت معناداری بین رضایت از زندگی مردان و زنان مشاهده نشد. نتیجهگیری: نتایج پژوهش نشان میدهند که مقیاس رضایت از زندگی، یک ابزار قابل اعتماد و معتبر برای اندازهگیری رضایت از زندگی در میان بیماران سرپایی و بیماران روانپزشکی بعد از ترخیص است.

دریافت: 1395/9/7 | پذیرش: 1395/9/7 | انتشار: 1395/9/7