دوره 21، شماره 4 - ( زمستان 1394 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 350-338 | برگشت به فهرست نسخه ها

Talepasand S, Shekarro M, Kheirkhah M T. Psychometric Properties of Lucid Dream Questionnaireon University of Semnan Students . IJPCP 2016; 21 (4) :338-350
طالع پسند سیاوش، شکاررو مسعود، خیرخواه محمدتقی. ویژگی‎های روان‎سنجی پرسش‎نامه رؤیای شفاف در دانشجویان دانشگاه سمنان . مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1394; 21 (4) :338-350

1- دانشگاه سمنان، گروه روانشناسی تربیتی. سمنان، شهرستان مهدیشهر، دربند، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی ، E-mail: stalepasand@semnan.ac.ir؛
2- دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی، دانشگاه تهران
3- روانشناسی شناختی، دانشگاه فردوسی مشهد.

هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی ویژگیهای روانسنجی پرسشنامه رؤیای شفاف، در نمونه‎ای از دانشجویان دانشگاه سمنان اجرا شد. روش: جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه سمنان در سال تحصیلی 1394-1393 بود. نمونه پژوهش شامل 350 دانشجو بود که با روش نمونهگیری تصادفی طبقهای انتخاب شدند. اعضای نمونه پرسشنامههای رؤیای شفاف، پرسشنامه 16 عاملی شخصیت کتل و پرسشنامه منبع کنترل لوینسون را تکمیل کردند. از روش تحلیل عاملی تأییدی و همبستگی با نمرات ملاک بیرونی برای تحلیل داده‌ها استفاده شد. یافته‌ها: پرسشنامه رؤیای شفاف دارای یک عامل بوده و از پایایی قابلقبولی برخوردار است. نمرات رؤیای شفاف با عوامل شهامت اجتماعی، تسلط، حساسیت هیجانی، هراس و محافظهکاری یا آزمایش کردن پرسشنامه کتل و با نمرات خرده مقیاس منبع کنترل درونی لوینسون، همبستگی متوسط نشان داد. نتیجهگیری: پرسشنامه رؤیای شفاف در جامعه دانشجویان دانشگاه سمنان از اعتبار و روایی مناسبی برخوردار است.

دریافت: 1395/4/1 | پذیرش: 1395/4/1 | انتشار: 1395/4/1