دوره 23، شماره 1 - ( بهار 1396 )                   جلد 23 شماره 1 صفحات 49-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dasarband B, Panaghi L, Mootabi F. Relationship Between Spouse Abuse and Depressive Symptoms in Women: The Moderating Role of Personality Characteristics. IJPCP 2017; 23 (1) :38-49
داساربند بیتا، پناغی لیلی، موتابی فرشته. رابطه بین همسر­آزاری و نشانگان افسردگی در قربانیان زن: نقش تعدیل کنندگی ویژگی­های شخصیتی . مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1396; 23 (1) :38-49

1- پژوهشکده خانواده، دانشگاه شهید بهشتی
2- پژوهشکده خانواده، دانشگاه شهید بهشتی ، Email: l-panaghi@sbu.ac.ir
 هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش تعدیلکنندگی ویژگیهای شخصیتی در رابطه میان همسرآزاری علیه زنان با نشانههای افسردگی در آن­ها بود.
مواد و روشها روش پژوهش پیمایشی و از نوع همبستگی است. 400 زن متأهل با روش نمونه­گیری در­دسترس، به سه پرسشنامه همسرآزاری قهاری، افسردگی بک (BDI-II) و ویژگی­های شخصیتی NEO پاسخ دادند. تحلیل دادهها به روش رگرسیون سلسه مراتبی و با استفاده از نرمافزار spss 22 انجام شده است.
یافتهها زنانی که دچار همسرآزاری میشوند، به طور معناداری دچار نشانههای افسردگی هستند. بر اساس یافتههای پژوهش حاضر، از بین ویژگیهای شخصیتی، تنها ویژگی توافقجویی بین خشونت روانشناختی و خشونت جنسی با میزان نشانگان افسردگی نقش تعدیلکنندگی ایفا می کرد.
نتیجهگیری با شناسایی و تشخیص ویژگی­های شخصیتی در زنان قربانی همسر­آزاری میتوان زنان آسیبپذیر به خشونت را آموزش داد و درمان کرد.

متن کامل [PDF 2058 kb]   (3289 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (6224 مشاهده)
دریافت: 1395/6/13 | پذیرش: 1395/11/2 | انتشار: 1396/1/12