دوره 23، شماره 1 - ( بهار 1396 )                   جلد 23 شماره 1 صفحات 125-118 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghadiri M, Rasoulian M. History of Iran Psychiatry Hospital. IJPCP 2017; 23 (1) :118-125
قدیری محمد، رسولیان مریم. تاریخچه مرکز آموزشی درمانی روانپزشکی ایران. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1396; 23 (1) :118-125

1- مرکز تحقیقات اعتیاد و رفتارهای پرخطر، بیمارستان روانپزشکی ایران، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران
2- مرکز تحقیقات بهداشت روان، بیمارستان روانپزشکی ایران، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران ، E-mail: rasoulian.m@gmail.com
مرکز آموزشی درمانی روانپزشکی ایران (شهیدنواب صفوی) در سال 1360 با امکانات محدود درمانی و رفاهی و نیروی انسانی و با نام مرکز روانپزشکی نواب صفوی شروع به کار کرد. در سال 1365 پس از تأسیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، این مرکز با عنوان مرکز آموزشی درمانی روانپزشکی، وظیفه آموزش دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی و دستیاران روانپزشکی را به عهده گرفت. در حال حاضر و پس از گذشت سی و پنج سال، این مرکز آموزشی درمانی با ظرفیت 160 تخت و با امکانات آموزشی درمانی گستردهای مانند روانپزشکی جامعهنگر، رواندرمانی شناختیرفتاری، رواندرمانی تحلیلی، آزمایشگاه عصبشناختی، درمانگاه سوء مصرف الکل و مواد و بخش بستری الکل و اعتیاد در حال خدمترسانی به مردم است. روند روبهرشد مرکز آموزشی درمانی روانپزشکی ایران در بیش از سه دهه از توسعه کمّی و کیفی دانشگاه علوم پزشکی ایران جدا نبوده است. تا زمان نگارش این مقاله، چهار تن از بنیانگذاران این مرکز یعنی دکتر سید ضیاء حسینی، دکتر حسن حسنزاده، دکتر بیوک بارز و دکتر اصغر الهی دار فانی را وداع گفتهاند.

متن کامل [PDF 2313 kb]   (3094 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (9126 مشاهده)
نوع مطالعه: تاريخ روانپزشكي و روانشناسي | موضوع مقاله: روانپزشکی و روانشناسی
دریافت: 1395/11/12 | پذیرش: 1395/12/5 | انتشار: 1396/1/12