دوره 18، شماره 4 - ( زمستان 1391 )                   جلد 18 شماره 4 صفحات 283-276 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghasemipour Y, Bahrami Ehsan H, Abbaspour S, Poursharifi H. The Effectiveness of Motivational Interviewing in Treating Overweight and Obesity of Patients With Coronary Heart Disease . IJPCP 2013; 18 (4) :276-283
URL: http://ijpcp.iums.ac.ir/article-1-1932-fa.html
قاسمی‌پور یداله، بهرامی‌احسان هادی، عباس‌پور سمیه، پورشریفی حمید. اثربخشی مصاحبه انگیزشی بر اضافه وزن و چاقی افراد مبتلا به بیماری کرونری قلب . مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1391; 18 (4) :276-283

URL: http://ijpcp.iums.ac.ir/article-1-1932-fa.html

1- دانشگاه ملایر. ، y.ghasemipour@malayeru.ac.ir
2- دانشگاه تهران
3- دانشگاه الزهرا
4- دانشگاه تبریز

هدف: هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی مصاحبه انگیزشی بر اضافه وزن و چاقی در بیماران مبتلا به بیماری کرونری قلب (CHD) بود. روش: در قالب طرح آزمایشی پیش­آزمون- پس­آزمون با گروه شاهد، 110 نفر از بیمارانی که عمل باز کرونر قلب روی آنان انجام شده بود و نمایه توده بدن (BMI) مساوی یا بزرگتر از 25 داشتند، انتخاب شدند. گروه آزمایش (60 =n) در جلسه‌های مصاحبه انگیزشی شرکت کردند و در گروه شاهد (50 =n) روال معمولی بیمارستان طی شد. نمایه توده بدن (BMI)، و شدت افسردگی، اضطراب و استرس در دو نوبت پیش­آزمون و پس­آزمون (سه ماه بعد) در هر دو گروه ارزیابی شد. داده­ها با توجه به ملاک­های اضافه وزن و چاقی، با روش تحلیل واریانس تکرار سنجش، تحلیل شد. یافته­ها: در مورد گروه دارای اضافه وزن، یافته­ها نشان داد اثر تعاملی زمان­بندی و گروه­بندی بر BMI معنی­دار بود (05/0>p، 80/6=F). اندازه اثر تعاملی در حد متوسط بود. نتیجه­گیری: مصاحبه انگیزشی در کنترل اضافه وزن بیماران مبتلا به CHD مؤثر است، اما در کنترل چاقی این بیماران تأثیری ندارد.

دریافت: 1392/3/26 | پذیرش: 1392/4/4 | انتشار: 1392/4/4