دوره 6، شماره 1 - ( تابستان 1379 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 20-4 | برگشت به فهرست نسخه ها

. Abdollahian E, Seyed Nozadi M, Sargolzaii M R. Economical burden of the depressive disorders on patient and society. IJPCP 2000; 6 (1) :4-20
عبدالهیان ابراهیم، نوزادی محسن، سر گلزاری محمد رضا. بررسی بار اقتصادی اختلالهای افسردگی برای بیمار و جامعه. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1379; 6 (1) :4-20

1- گروه پزشکی اجتماعی
2- گروه پزشکی اجتماعی.مشهد

هدف: اختلال افسردگی یکی از شایعترین اختلالهای روانپزشکی و از علل شایع ناتوانی‏ها و مرگ زودرس است. این‏ اختلال همچنین باعث افزایش هزینه‏های اقتصادی تحمیل شده به فرد و جامعه می‏گردد. هدف از اجرای این بررسی مقایسه‏ هزینه‏های مستقیم و غیر مستقیم بیماری در افراد افسرده با جمیعت کلی، دفعات مراجعه به پزشک، دفعات انجام‏ بررسی‏های پاراکلینیک و روزهای غیبت از محل کار یا تحصیل در مدت یکسال می‏باشد. روش: 100 بیمار افسرده (67% زن و 33% مرد) و 100 نفر غیر افسرده (66% زن 34% مرد) که از نظر سن، میزان تحصیلات و وضیعت شغلی مشابه بودند به کمک یک پرسشنامه جمیعت شناختی مورد بررسی قرار گرفتند. داده‏های پژوهش به کمک شیوه‏های آمار توصیفی و آزمون t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‏ها: یافته‏های پژوهش نشان داد که دو گروه از نظر شمار مراجعه‏های پزشکی‏ (غیر از مراجعه‏های روانپزشکی)، شمار بررسی‏های آزمایشگاهی و روزهای غیبت از محل کار و تحصیل تفاوت معنی داری‏ با یکدیگر داشتند.

دریافت: 1391/10/30 | انتشار: 1379/5/25