دوره 5، شماره 1 و 2 - ( تابستان و پاييز 1378 )                   جلد 5 شماره 1 و 2 صفحات 11-4 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kalafi U, Ostovar A, . Haghshenas A. Mental Health Status of Afghan Emigrants Living in Shiraz. IJPCP 1999; 5 (1 and 2) :4-11
کلافی یونس، استوار افشین، حق شناس حسن. بررسی وضعیت سلامت روانی گروهی از مهاجران افغان مقیم شیراز. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1378; 5 (1 و 2) :4-11

1- ،عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز.
2- ،بیمارستان حافظ،بخش روانپزشکی.
3- عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

مهاجرت و مشکلات ناشی از تفاوت‏های قومی در کشور میزبان سبب بروز یا افزایش شیوع اختلالهای روانپزشکی در میان مهاجران می‏شود. هدف پژوهش حاضر بررسی وضعیت سلامت روانی گروهی از مهاجران افغان ساکن شیراز می‏باشد. در این پژوهش 81 نفر از مهاجران افغان با روش نمونه‏گیری تصادفی برگزیده شده و با استفاده از فرم 28 سؤالی پرسشنامه‏ سلامت عمومی مورد ارزیابی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده‏ها به کمک آزمون t ، x2 ، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل‏ واریانس انجام گردید. نتایج نشان داد که میزان شیوع اختلالهای روانپزشکی در افراد مورد بررسی 6/34%می‏باشد. در این‏ بررسی رابطه معنی‏داری میان سن و میزان ابتلا به اختلالهای روانپزشکی دیده شد، ولی با وضعیت تحصیلات و تأهل‏ ارتباط معنی‏داری نداشت و با طول اقامت در ایران میزان اضطراب کاهش نشان داد. در این بررسی میزان ابتلا به‏ اختلالهای روانپزشکی در میان مهاجران افغان در مقایسه با بررسیهایی که در مناطق مختلف کشور در جمعیت بومی‏ انجام شده بیشتر است.

دریافت: 1391/10/2 | انتشار: 1378/6/24