دوره 1، شماره 1 - ( تابستان 1373 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 25-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ashaeri H, Dowlatabadi S. Introduction to Informational Neurosis. IJPCP 1994; 1 (1) :19-25
عشایری حسن، دولت آبادی شیوا. مقدمه‌ای بر روان نژندی (نوروز) اطلاعات. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1373; 1 (1) :19-25

1- دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران
2- دانشگاه علامه طباطبایی

بررسی فعالیت‌های عالی قشر مغز در ارتباط با روان نژندی، دیدگاه کاملاً متفاوتی را نسبت به دیدگاههای پیشگامان روان شناسی تحلیلی از جمله فروید مطرح می‌کند. در رویکرد سیستمی، پردازش اطلاعات به عنوان یکی از فعالیتهای عالی قشر مغز در بروز روان نژندی (نوروز) نقش عمده‌ای را به عهده دارد. در شیوه پردازش اطلاعات در قشر مغز از یک سو و موسساتی که به کمک کامپیوتر فعالیتهای روزمره خود را تنظیم می‌کنند، شباهتهایی را می‌توان جستجو کرد. همچنان که پیامد اختلال در شیوه پردازش اطلاعات در کامپیوتر، اختلال در فعالیت دستگاههای یک سیستم است، اختلال در شیوه پردازش اطلاعات در مغز، جنبه‌هایی از اختلال رفتار را به دنبال دارد. عوامل گوناگون دیگری، از جمله تیپ‌های شخصیتی ، وضعیت فیزیولوژیک اعصاب مرکزی و پیام رسانهای عصبی در پردازش اطلاعات و بروز اختلالاتی چون روان نژندی موثر تشخیص داده شده است. شناخت این الگو می‌تواند در پیشگیری و درمان روان نژندی مفید واقع شود.

دریافت: 1391/9/12 | انتشار: 1373/5/24