دوره 18، شماره 2 - ( تابستان 1391 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 137-128 | برگشت به فهرست نسخه ها

Molavi P, Shahrivar Z, Mahmoodi Gharaee J, Basharpoor S, Sharghi A, Nikparvar F. Short-time Outcome Predictors of Bipolar Disorder Type I in Children and Adolescents . IJPCP 2012; 18 (2) :128-137
مولوی پرویز، شهریور زهرا، محمودی قرائی جواد، بشرپور سجاد، شرقی افشان، نیک‌پرور فاطمه. عوامل پیش‌بینی‌کننده پیامد کوتاه‌مدت اختلال دوقطبی نوع یک در کودکان و نوجوانان . مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1391; 18 (2) :128-137

1- دانشیار دانشگاه علوم‌پزشکی اردبیل
2- دانشگاه علوم‌پزشکی تهران، بیمارستان روزبه. ، sharivar@sina.tums.ac.ir
3- دانشگاه علوم‌پزشکی تهران، بیمارستان روزبه
4- دانشگاه محقق اردبیلی
5- دانشگاه علوم‌پزشکی اردبیل
6- دانشگاه شهید بهشتی تهران
چکیده:   (11951 مشاهده)

هدف: هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل جمعیت­شناختی و بالینی پیش­بینی­کننده پیامد کلی اختلال دوقطبی نوع یک در کودکان و نوجوانان در پی‌گیری‌های سه و شش‌ماهه بود. روش: طرح پژوهش از نوع طولی و آینده­نگر بود. 80 کودک و نوجوان بستری در بیمارستان روزبه با تشخیص اختلال دوقطبی نوع یک، به­صورت در دسترس وارد پژوهش شدند. ابزارهای پژوهش هنگام بستری و زمان ترخیص و دو دوره پی­گیری سه و شش­ماهه در مورد آزمودنی­ها تکمیل شدند؛ پرسش‌نامه داده­های جمعیت‌شناختی، برنامه کودکان برای اختلال­های عاطفی و اسکیزوفرنیا، تشخیص کنونی و طول­عمر (K-SADS-PL)، مقیاس نمره‌گذاری شیدایی یانگ (YMRS)، پرسش‌نامه افسردگی کودکان (CDI)، پرسش‌نامه افسردگی بک (BDI) و برداشت کلی بالینی (CGI). ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیری برای تحلیل داده‌‌ها به­کار رفت. یافته‌ها: شدت نشانه‌های شیدایی در پی‌گیری شش‌ماهه با پسربودن (01/0=p) و شدت شیدایی در بدو بستری (04/0=p) همبستگی مثبت داشت. میزان بازگشت در پی‌گیری شش‌ماهه با وجود روان­پریشی در بدو بستری همبستگی مثبت (05/0>p) داشت. شدت کلی اختلال در ماه ششم با مدت زمانی که از شروع نخسیتن نشانه‌ها تا دریافت درمان روانپزشکی می‌گذشت ارتباط مثبت داشت (03/0=p). نتیجه‌گیری: برخی ویژگی‌های جمعیت­شناختی و بالینی در پیش‌بینی سیر بیماری و پاسخ به درمان نقش دارند.

دریافت: 1391/8/10 | انتشار: 1391/5/25