جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای کلیدواژه: استرس

میر منصور میرصمدی، اعظم جعفرپور،
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۸۴ )
چکیده

چکیده

 مقدمه: به‌دلیل آثار زیانبار استرس ناشی از کار در مدیران مراکز بهداشتی- درمانی، این پژوهش با هدف بررسی عوامل استرس‌زا در مدیران مراکز درمانی دولتی شهر تهران انجام شده است.

روش‌: این بررسی از نوع توصیفی- مقطعی بوده و با کمک پرسش‌نامه لوتانز انجام شده است. آزمودنی‌های پژوهش ۹۲ مدیر مراکز درمانی دولتی در تهران بودند که دربرگیرنده همه مدیران مراکز یادشده که حاضر به تکمیل پرسش‌نامه شدند. داده‌های گردآوری شده به‌کمک روش‌های آماری توصیفی تحلیل گردیدند.

یافته‌ها: عامل احساس مسئولیت بیش از حد از مهم‌ترین عوامل شخصی استرس‌زا، عامل مشکلات مربوط به گرانی، تورم و هزینه زندگی از مهم‌ترین عوامل خانوادگی ایجاد کننده استرس، عامل کمبود بودجه و امکانات و تجهیزات مرکز درمانی از مهم‌ترین عوامل شغلی و محیط کار استرس‌زا و عوامل آلودگی‌های زیست محیطی و ناآگاهی مراجعین نسبت به معیارهای اجتماعی، ‌فرهنگی و اقتصادی ‌از مهمترین عوامل اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی استرس‌زا در مدیران مراکز درمانی مورد بررسی بودند.

نتیجه‌گیری: مهم‌ترین عوامل ایجاد کننده استرس در مدیران مراکز درمانی کمبود بودجه، امکانات و تجهیزات بود.

 


عصمت دانش، زینب فیروزبخت،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۸۵ )
چکیده

چکیده 

مقدمه:این پژوهش پس‌رویدادی با هدف مقایسه میزان استرس و تأثیر آن بر سلامت عمومی کارمندان برج کنترل با کارکنان دفتری هواپیمایی انجام شده است.

روش:۳۰ نفر از کارمندان برج کنترل و ۳۰ نفر از کارکنان دفتری هواپیمایی که به روش تصادفی انتخاب شدند، پرسش‌نامه استرس کودرون و پرسش‌نامه سلامت عمومی (GHQ-۲۸) را تکمیل کردند. داده‌ها به‌کمک روش آماری t مستقل تحلیل شدند.

یافته‌ها:این بررسی نشان داد که میزان استرس در کارکنان برج کنترل (۱/۱۲۲) با کارکنان دفتری (۳/۷۶) تفاوت معنی‌دار دارند (۰۰۱/۰p< ). هم‌چنین میانگین سلامت عمومی در کارکنان برج کنترل (۷/۱۹) با کارکنان دفتری (۳/۱۴) تفاوت معنی‌دار داشتند. میانگین نشانه‌های بدنی در کارکنان برج کنترل ۵ و در کارکنان دفتری ۱/۳ بود. کارکنان برج کنترل دارای اضطراب، بی‌خوابی و افسردگی بیشتری بودند (۰۵/۰p< ). تنها از نظر اختلال در کارکرد اجتماعی بین دو گروه تفاوت معنی‌داری دیده نشد.

نتیجه‌گیری:کارکنان برج کنترل میزان بالایی از استرس را تجربه می‌کنند و از سلامت روانی کمتری برخوردارند.

 


دكتر مریم آگیلار- وفایی،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۸۵ )
چکیده

 چکیده

هدف:این پژوهش با هدف بررسی ویژگی‌‌های روان‌سنجی پرسش‌نامه پاسخ‌‌های مقابله جوانان (CRI-Y) در افراد تحت درمان سرطان انجام شده است. بررسی اعتبار و ساختار مفهومی این پرسش‌نامه در بافت فرهنگی ایرانی، که نوعی از روایی سازه است، هدف اصلی این مطالعه است. افزون بر این، روایی همگرا و افتراقی که بخش‌‌‌های مهم دیگری از ویژگی‌های روان‌سنجی یک آزمون می‌باشد، ارزیابی شده است.

روش:شرکت‌کنندگان این پژوهش ۷۵ نفر از افراد دارای تشخیص پزشکی سرطان خون و مراجعه‌کننده به چندین مرکز سرطان شهر تهران بودند. برای گردآوری داده‌‌ها در کنار مقیاس CRI-Y یک مقیاس مقابله مذهبی نیز به‌کار برده شد. از مقیاس اضطراب صفت/حالت اسپیلبرگر برای ارزیابی اضطراب بهره گرفته شد. افزون بر این، یافته‌‌ها بر پایه چهارچوب‌های نظری و یافته‌های آزمایشی که نقش مقابله مذهبی و اهمیت مقابله اجتنابی را در بیماری‌های حاد و مزمن نوجوانان تعیین می‌کند تحلیل شد.

یافته‌‌ها:تجزیه و تحلیل مؤلفه‌های اصلی مقیاس CRI-Y، ساختار مقیاس اصلی CRI-Y را تکرار نکرد. تحلیل عاملی مؤلفه‌های اصلی این مقیاس چهار عامل را آشکار کرد. اعتبار این مقیاس‌ها، که به روش آلفای کرونباخ به‌دست آمد رضایت‌بخش بود. میانگین زیرمقیاس‌های CRI-Y نشان داد که نمونه مورد بررسی، هر دو نوع مقابله مسأله‌مدار و هیجان مدار را به‌کار می‌برند. مقابله مذهبی به طور معنی‌داری با همه عوامل همبستگی داشت. نمرات اضطراب با عامل ۱ و ۲ مقیاس CRI-Y همبستگی منفی نشان داد، اما همبستگی با عامل ۴ مقیاس CRI-Y مثبت و معنی‌دار بود. نمره‌‌های اضطراب با مقابله مذهبی همبستگی معکوس و معنی‌دار داشت.

نتیجه‌گیری:زیرمقیاس‌های CRI-Y می‌توانند برای نشان دادن فعالیت‌های مقابله نوجوانان که به‌طور معنی‌داری بر اضطراب نوجوانان تأثیر می‌گذارد استفاده شوند. 

 



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Psychiatry and Clinical Psychology

Designed & Developed by : Yektaweb