جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای کلیدواژه: اختلال بیش‌فعالی- کم‌توجهی

دکتر الهام شیرازی، دکتر رضا توکلیان، دکتر زهرا شهریور،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۸۴ )
چکیده

چکیده

مقدمه:این پژوهش با هدف بـررسی  اثر داروی فلوکستین بر اختلال بیش فعالی- کم توجهی (ADHD ) در کودکان و نوجوانان انجام شده است.

روش‌:به روش کارآزمایی بالینی باز و با نمونه‌گیری در دسترس، ۲۲ کودک و نوجوان ۱۶-۶ ساله کـه در شش‌ماهه‌ی دوم سال ۱۳۷۹ به یک درمانگاه روانپزشکی کودک و نوجوان مراجعه کرده و برپایه‌ی معاینه‌ی روانپزشک کودک و مصاحبه‌ی تشخیصی کودکان و نوجوانان (DICA) با معیارهای چهارمین تجدیدنظر کتابچه‌ی تشخیصی و آماری اختلال‌های روانی (DSM-IV) مبتلا بهADHD بودند و بیماری‌های همراه، عقب افتادگی ذهنی و مصرف داروی همراه نداشتند، به مدت ۷ هفته با ۲۰ میلی‌گرم فلوکستین در روز تحت درمان قرار گرفتند و به‌کمک سه مقیاس کانرز والدین(CPRS)، کانرز آموزگار(CTRS) و ارزیابی کلی کودکان(CGAS)  پیش از درمان و پس از آن ارزیابی شدند. عوارض دارویی به‌کمک پرسشنامه‌ی عوارض داروها بررسی شد.

یافته‌ها:۶۵% افراد بهبودی متوسط به بالا (بیش از ۵۰% کاهش علایم) نشان دادند و در ۸۶% افراد عارضه‌ای دیده نشد. ۱۴% افراد عوارض خفیف تا متوسط نشان دادند که با ادامه‌ی مصرف دارو کاهش یافت.

نتیجه‌گیری:داروی فلوکستین در کودکان و نوجوانان به‌خوبی تحمل می‌شود و ممکن است در گروهی از مبتلایان بهADHD  که نمی‌توانند داروهای دیگری را به‌کار برند، سودمند باشد.

 




صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Psychiatry and Clinical Psychology

Designed & Developed by : Yektaweb