جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای کارکنان بهداشتی درمانی

دکتر مهدی پوراصغر، دکتر کیومرث نجفی، دکتر عبدالحکیم تیرگری، دکتر جمشید یزدانی، دکتر مژگان فلکی، فریبا صالحی،
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۹۶ )
چکیده

اهداف مهارتهای ارتباطی یکی از مهارتهای اساسی زندگی اجتماعی انسانها و یکی از دغدغه های اصلی و چالش برانگیز در زندگی است که تأثیر عمیقی بر موفقیت افراد و سازمانها دارد. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت مهارتهای ارتباطی و عوامل مرتبط با آن در کارکنان و شاغلان بهداشتیدرمانی انجام شده است.
مواد و روشها این مطالعه توصیفیتحلیلی با حجم نمونه ۴۰۹ نفر در بیمارستان روانپزشکی و سوختگی زارع در سال ۱۳۹۴ انجام شده است. نمونهها به روش سرشماری به مطالعه ورود پیدا کردهاند. ابزار اندازهگیری پرسشنامه اطلاعات جمعیتشناختی و پرسشنامه مهارتهای ارتباطی شامل مهارت درک پیام، مهارت گوش دادن، بینش به فرایند ارتباط و قاطعیت در ارتباط بوده است .دادهها با نرم افزار SPSS۱۸ و با استفاده از آزمونهای آماری ضریب همبستگی پیرسون، آنوا و تیتست تجزیهوتحلیل شده است.
یافتهها میانگین مهارتهای ارتباطی کارکنان ۱۵۴ و در سطح مطلوب است. اختلاف معنیداری بین مهارتهای ارتباطی با متغیرهای سابقه کار، تحصیلات، محل خدمت، وضعیت استخدامی و سمت نشان داده شده است (۰/۰۵>P). بین قاطعیت و مدرک تحصیلی ارتباط معنیداری نشان داده شده است.
نتیجهگیری با توجه به یافتههای مطالعه حاضر توصیه میشود با ایجاد تمهیدات لازم برای افزایش آموزشهای ضمن خدمت کارکنان و شاغلان بهداشتیدرمانی به افزایش مهارتهای ارتباطی آنان کمک شود و در نتیجه رضایتمندی مراجعان و کارکنان افزایش یابد.

مسعود سیرتی نیر، لیلا کریمی، ربابه خلیلی،
دوره ۲۶، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۹۹ )
چکیده

اهداف: شیوع ناگهانی کووید ۱۹ به عنوان یک بیماری مهلک در سراسر جهان باعث ایجاد مشکلات گسترده روانی در کنار مشکلات جسمی شده است. با توجه به اهمیت پیشگیری و کنترل مشکلات روان‌شناختی در افراد مواجهه‌یافته، مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان استرس ادراک‌شده کارکنان درمانی و غیردرمانی در مواجهه با همه‌گیری بیماری کووید ۱۹ انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی مقطعی که در فروردین ۱۳۹۹ انجام گرفت، ۵۲۸ نفر از کارکنان درمانی و غیردرمانی با روش نمونه‌گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. ابزار پژوهش، پرسش‌نامه جمعیت‌شناختی و مقیاس استرس ادراک‌شده ده‌سؤالی کوهن بود که به صورت آنلاین از طریق تلفن همراه ارسال شد. داده‌ها توسط نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۲ و با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی (آزمون‌های ناپارامتری من‌ویتنی یو و کروسکال‌والیس) تحلیل شدند.
یافته ها: ۹۰/۲ درصد افراد، استرس شغلی متوسط و ۴/۲ درصد استرس شدید داشتند.میزان استرس در دانشجویان نسبت به شاغلین رسمی و قراردادی بیشتر بود. همچنین زنان نسبت به مردان، افرادی با مصرف دارو نسبت به افراد بدون مصرف دارو و افراد با مشاغل درمانی نسبت به مشاغل غیردرمانی، میزان استرس بیشتری داشتند.
نتیجه گیری: گروه‌های آسیب‌پذیر جامعه مثل زنان، دانشجویان و کارکنان مشاغل بهداشتی درمانی در بحران کووید ۱۹ به پیشگیری و مراقبت بیشتری نیاز دارند که باید به مرور راهبردهای مقابله‌ای مؤثر و مدیریت اپیدمی بیماری، دسترسی به منابع درمانی و سیستم خدمات روانی برای این قشر، تقویت شود. همچنین برنامه‌ریزی راهبردهای ملی و کمک‌های اولیه در بحران‌ها از طریق تله‌مدیسین و خدمات آَنلاین مورد توجه قرار گیرد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Psychiatry and Clinical Psychology

Designed & Developed by : Yektaweb