جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای سبک‌های هویت

بنفشه غرایی، محمدکاظم عاطف وحید، محمود دژکام، مهرداد محمدیان،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۸۴ )
چکیده

مقدمه: هدف پژوهش حاضر بررسی وضعیت هویت ایدئولوژیکی و میان‌فردی نوجوانان دختر و پسر تهرانی و هم‌چنین مقایسه‌ی وضعیت و سبک‌های هویتی آنان بود. 

مواد و روش‌کار:این پژوهش پس‌رویدادی و از نوع مقطعی- توصیفی بوده است. ۴۶۷ نوجوان تهرانی (۲۳۵ دختر و ۲۳۲ پسر) از چهار منطقه‌ی آموزش و پرورش تهران در مقاطع سوم نظری و  پیش‌دانشگاهی که به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای- تصادفی انتخاب شده بودند، به‌کمک پرسش‌نامه‌ی فرآیند هویت ایگو و پرسش‌نامه‌ی سبک هویت مورد بررسی قرار گرفتند. داده‌ها به‌کمک آزمون آماری خی‌دو و تحلیل واریانس تحلیل گردیدند.

یافته‌ها:یافته‌های پژوهش نشان داد که نوجوانان تهرانی از نظر هویت ایدئولوژیکی و میان‌فردی بیشتر از همه در وضعیت  مهلت مجاز و کمتر از همه در وضعیت اکتساب بودند. بین وضعیت هویت دختران و پسران تفاوت معنی‌دار دیده شد و هم‌چنین بین سبک‌های هویت با وضعیت‌های هویتی نیز ارتباط معنی‌داری به دست آمد. سبک هویت نامتمایز/ اجتنابی بیشترین ارتباط را با وضعیت نامتمایز و سبک هویت هنجاری بیشترین ارتباط را با وضعیت تفویض اختیار و سبک هویت اطلاعاتی بیشترین ارتباط را با وضعیت اکتساب نشان دادند.

نتیجه‌گیری: نوجوانان تهرانی از نظر وضعیت هویتی کمتر در وضعیت اکتساب و یا سبک اطلاعاتی هستند.

 


زهره دانشورپور، دكتر عزیرا... تاجیک اسمعیلی، دكتر مهرناز شهرآرای، دكتر ولی ا... فرزاد، امید شکری،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۸۶ )
چکیده

هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین جنسیت و صمیمیت اجتماعی با تأکید بر نقش میانجی‌گر سبک‌های هویت در دانش‌آموزان دبیرستانی انجام شد.

روش: در یک بررسی توصیفی- مقطعی ۲۰۹۹ دانش آموز (۱۰۰۸ پسر و ۱۰۹۱ دختر) که به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای- تصادفی از میان دانش‌آموزان دبیرستان‌های دولتی شهر تهران انتخاب شده‌ بودند به پرسش‌نامه‌های سبک‌های هویت (ISI-۶G) و صمیمیت اجتماعی میلر (MSIS) پاسخ دادند. داده‌ها به‌کمک تحلیل واریانس چندمتغیری، ضریب همبستگی گشتاوری پیرسون و رگرسیون سلسله مراتبی تحلیل شدند.

یافته‌ها: نتایج تحلیل واریانس چندمتغیری نشان داد که به‌طور کلی بین دو جنس و پایه‌های تحصیلی مختلف از نظر سطوح سه‌گانه سبک‌های هویت تفاوت معنی‌داری وجود دارد. نتایج ماتریس همبستگی نشان داد که در دانش‌آموزان دختر و پسر، بین نمرات صمیمیت اجتماعی (۰۱/۰p<) و سبک‌های اطلاعاتی
(۰۱/۰
p<)، هنجاری و تعهد (۰۱/۰p<) رابطه مثبت و معنی‌دار، و بین سبک سردرگم و صمیمیت اجتماعی در دختران رابطه منفی و غیرمعنی‌دار و در پسران رابطه منفی و معنی‌دار (۰۵/۰p<) وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی نیز نشان داد که متغیرهای جنسیت (۰۰۱/۰p<)، پایه تحصیلی (۰۱/۰p<) و سبک‌های هویت اطلاعاتی (۰۰۱/۰p<)، هنجاری (۰۰۱/۰p<) و تعهد هویتی (۰۵/۰p<) به طور معنی‌داری صمیمیت اجتماعی را پیش‌بینی می‌کنند.

نتیجه‌گیری: با وجود رابطه معنی‌دار سبک‌های هویت اطلاعاتی و هنجاری با صمیمیت اجتماعی در بررسی رابطه بین متغیرهای جمعیت‌شناختی جنس و سن با صمیمیت اجتماعی، توجه به نقش میانجی‌گر سبک‌های هویت از اهمیت چندانی برخوردار نیست.

 


مهناز مغانلو، دكتر مریم آگیلار- وفایی، دكتر مهرناز شهرآرای،
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۸۸ )
چکیده

هدف: هدف پژوهش توصیفی حاضر، بررسی رابطه سبک‌های هویت مدل برزونسکی و دینداری بود. روش: ۳۵۹ دانشجو (۱۸۲ مرد و ۱۷۷ زن) که با روش نمونه‌گیری تصادفی- طبقه‌ای- چندمرحله‌ای از میان دانشجویان کارشناسی دانشگاه‌های تهران، علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی انتخاب شده بودند، به پرسش‌نامه سبک‌های هویت، پرسش‌نامه جهت‌گیری مذهبی اسلامی و مقیاس باورهای پساانتقادی پاسخ دادند. داده‌ها به‌کمک ضریب همبستگی گشتاوری پیرسون و تحلیل رگرسیون گام‌به‌گام تحلیل شدند. یافته‌ها: بیشتر متغیر‌های دینداری دو مقیاس با هویت اطلاعاتی و هنجاری ارتباط مثبت و با هویت نامتمایز/ اجتنابی ارتباط معکوس داشتند. نتایج تحلیل رگرسیون گام‌به‌گام نشان داد که باورها و مناسک توسط دو سبک هویت اطلاعاتی و هنجاری، اخلاق توسط هر سه سبک هویتی، شمول استعلا توسط دو سبک هنجاری و نامتمایز/ اجتنابی (به‌صورت منفی) و پردازش  نمادین مذهب تنها توسط هویت اطلاعاتی قابل پیش‌بینی است. نتیجه‌گیری: ارتباط مثبت بیشتر متغیرهای دینداری با سبک‌های هویت اطلاعاتی و هنجاری و ارتباط معکوس آنها با سبک هویت نامتمایز/ اجتنابی، نشانگر تعلق این متغیرها به یک سازۀ مشترک دینداری است.


شیما نظری، فاطمه جاوید، رضا نگارنده، پویا فرخ نژاد افشار،
دوره ۲۸، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده

اهداف حرفه پرستاری پراسترس است و پرستاران برای حفظ تمرکز بر مراقبت از بیمار و همچنین داشتن سازگاری زناشویی و حل مشکلات شخصی نیاز دارند راهبردهای مقابله‌ای مناسب به‌کارگیرند. ارتباط سبک‌های هویتی پرستاران با راهبردهای مقابله‌ای مورد‌استفاده و سازگاری زناشویی هنوز به‌طور کامل روشن نیست. بنابراین این مطالعه با هدف تعیین ارتباط سبک‌های هویتی با راهبردهای مقابله‌ای و سازگاری زناشویی در پرستاران انجام شد
مواد و روش ها این پژوهش توصیفی‌همبستگی از نوع مقطعی بر روی ۲۲۱ نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان‌های شهر رشت که به شیوه تصادفی طبقه‌ای نسبتی انتخاب شدند، انجام شد. جمع‌آوری داده‌ها با استفاده از پرسش‌نامه‌های راهبردهای مقابله‌ای بیلینگز و موس، سبک‌های هویتی و آزمون سازگاری زناشویی لاک والاس صورت گرفت. داده‌ها در نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۳ تحلیل شد.
یافته ها میانگین نمره سازگاری زناشویی شرکت‌کنندگان ۱۱‌/۹۷±‌۱۱۱‌/۶۸ و در محدوده مطلوب بود. میانگین نمره کل سبک‌های هویتی ۱۲‌/۲۷±۱۰۰/۳۱ بود. میانگین نمره کل راهبردهای مقابله‌ای ۷/۲۵±‌۳۸/۵۸ بود. سازگاری زناشویی با سبک‌های هویتی اطلاعاتی (r=۰/۱۴ و P=۰/۰۳) و هویت هنجاری (r=-۰/۱۷ و P=۰/۰۱) و راهبرد مقابله‌ای حل مسئله (r=-۰/۱۵ و P=۰/۰۳) همبستگی داشت. تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد تنها سبک‌های هویت و تعداد ساعت شیفت قادر به تبیین ۲۰ درصد تغییرات سازگاری زناشویی در پرستاران است.
نتیجه گیری یافته‌ها نشان داد سازگاری زناشویی در پرستاران این مطالعه در رشت (ایران) در حد مطلوب است. فقط سبک‌های هویتی اطلاعاتی و هنجاری و تعداد ساعت شیفت قادر به تبیین تغییرات سازگاری زناشویی در پرستاران هستند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Psychiatry and Clinical Psychology

Designed & Developed by : Yektaweb