جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای جامعه ستیزی

دکتر رحیم یوسفی، فائزه پیری،
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۵ )
چکیده

هدف: صفات سه­گانه تاریک شخصیت، فرمول­بندی جدیدی از شخصیت ناسازگارانه است که از سطوح غیر بالینی خودشیفتگی، ماکیاولیسم و جامعه­ستیزی تشکیل شده است. هدف پژوهش حاضر بررسی خصوصیات روان­سنجی نسخه کوتاه پرسشنامه دوجین کثیف در جامعه ایرانی بود. روش: در این مطالعه مقطعی ۳۰۰ دانشجو در سال تحصیلی ۹۲-۹۳ به روش نمونه­گیری تصادفی طبقه­ای انتخاب و با مقیاس صفات تاریک شخصیت، پرسشنامه­ شخصیت خودشیفته (NPI-۱۶)، مقیاس جامعه­ستیزی پرسشنامه شخصیتی چندوجهی مینه سوتا MMPI و پرسشنامه ماکیاولیسم- ۵ مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته­ها: تحلیل عاملی به روش تحلیل مؤلفه‌های اصلی نشانگر وجود سه عامل خودشیفتگی، ماکیاولیسم و جامعه­ستیزی بود. ضرایب باز آزمائی برای کل مقیاس و مؤلفه‌ها در دامنه­ای بین ۶۶/۰ تا ۸۰/۰ قرار داشت. ضریب همسانی درونی خرده مقیاس‌ها بین ۶۸/۰ تا ۷۷/۰ به دست آمد. همچنین ضرایب همبستگی نمره کل صفات تاریک شخصیت با خودشیفتگی، ۵۷/۰؛ با جامعه‌ستیزی، ۴۲/۰ و با ماکیاولیسم، ۵۵/۰ بود. درنهایت بین مردان و زنان در مؤلفه‌های صفات تاریک شخصیت تفاوت وجود داشت. نتیجه‌گیری: نسخه کوتاه پرسشنامه دوجین کثیف برای کاربرد در جامعه ایرانی از ویژگی­های روان­سنجی مناسب برخوردار است.


دکتر رحیم یوسفی، آیسان ایمان زاد،
دوره ۲۴، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۹۷ )
چکیده

اهداف مدل صفات چهارگانه تاریک شخصیت، فرمولبندی جدیدتری از شخصیت ناسازگارانه است که پس از مدل صفات سهگانه تاریک شخصیت مطرح شده است و به ترکیب صفات خودشیفتگی، ماکیاولیسم، جامعهستیزی، متغیر چهارم را با عنوان دیگرآزاری اضافه کرده است. هدف پژوهش حاضر بررسی اعتبار مدل صفات چهارگانه تاریک شخصیت در نمونه ایرانی بود.
مواد و روشها این مطالعه به صورت مقطعی روی ۵۰۰ دانشجوی کارشناسی در سال تحصیلی ۹۶-۹۵ انجام شد. نمونه پژوهش با روش نمونهگیری تصادفی طبقهای انتخاب و با مقیاس دوجین کثیف و مقیاس کوتاه تکانش دیگرآزاری ارزیابی شد. دادههای گردآوریشده با نرمافزارهای spss نسخه ۲۲ و نرمافزار لیزرل نسخه ۸ تحلیل شدند. به منظور آزمون روایی سازه مدل صفات چهارگانه تاریک شخصیت از تحلیل عاملی تأییدی استفاده شد
یافتهها نتایج روایی سازه نشانگر تأیید ساختار چهارعاملی مدل و برازش خوب آن با دادههای حاصل بود. ضرایب باز آزمایی برای کل مقیاس و مؤلفهها در دامنهای بین ۷۶/۰ تا ۸۴/۰ قرار داشت که نشانگر پایایی آزمون بود. ضریب همسانی درونی برای کل مدل و نیز خردهمقیاسها بین ۶۸/۰ تا ۸۸/۰ به دست آمد که نشانگر انسجام درونی آزمون بود.
نتیجهگیری مدل صفات چهارگانه تاریک شخصیت در نمونه ایرانی مورد تأیید بوده و برازش مطلوبی دارد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Psychiatry and Clinical Psychology

Designed & Developed by : Yektaweb