جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای باکلوفن

دكتر سيد علی احمدی ابهری، دكتر امیر شعبانی، دكتر شاهین آخوندزاده، دكتر سيد محمد اسعدی،
دوره ۸، شماره ۳ - ( ۱۱-۱۳۸۱ )
چکیده

چکیده

هدف: این پژوهش به‌منظور بررسی میزان اثربخشی و عوارض درمان باکلوفن و کلونیدین در سم‌زدایی مواد افیونی انجام شده است.

روش: در یک مطالعه دوسرکور ۶۶ بیمار سرپایی با تشخیص وابستگی به مواد افیونی (طبق ملاک‌های DSM-IV) به‌طور تصادفی باکلوفن (۳۲=n) یا کلونیدین (۳۴=n) به‌مدت ۱۴ روز دریافت کردند.

یافته‌ها: هر دو دارو اثربخشی مشابهی را در مورد نشانه‌های فیزیکی وروانی نشانگان ترک نشان دادند. تفاوت معنی‌داری بین دو گروه از نظر مقیاس‌های افسردگی و اضطراب دیده نشد. نیمرخ عوارض جانبی در دو گروه کم و بیش مشابه بود، به‌جز موارد «استفراغ» و «سرخوشی» که به‌طور معنی‌داری در گروه باکلوفن بیشتر دیده شد.

نتیجه: باکلوفن را می‌توان از جهات مختلف معادل کلونیدین در سم‌زدایی مواد افیونی در نظر گرفت.

 


دكتر رضا رادگودرزی، دكتر سيد محمد اسعدی، دكتر سيد علی احمدی ابهری،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۱۱-۱۳۸۳ )
چکیده

هدف: هدف از انجام این بررسی نشان دادن تأثیر باکلوفن در نگهداشتن معتادان مواد افیونی در درمان نگهدارنده و کاهش مصرف مواد افیونی و برتری آن بر دارونما است.

روش: در یک بررسی آزمایشی دوسوکور۴۰ بیمار با تشخیص وابستگی به مواد افیونی (برپایه‌ی معیارهایDSM-IV) پس از دوره‌ی سم‌زدایی به‌تصادف در دو گروه جای داده شدند. در یک گروه، ۲۰ نفر باکلوفن (۶۰ میلی گرم روزانه در ۳ دوز جداگانه) و در گروه دیگر ۲۰ نفر دارونما، به مدت ۱۲ هفته دریافت کردند. سنجه‌های اصلی شامل ماندن بیماران در درمان نگهدارنده و آزمایش‌‌های ادراری مثبت بودند. داده‌های پژوهش به‌کمک آزمون‌های آماری من- ویتنی و خی‌دو تحلیل گردید.

یافته‌ها: ماندن بیماران در درمان در گروه باکلوفن از گروه دارونما به‌طور معنی‌داری بیشتر بود. بیماران گروه باکلوفن کمتر از گروه دارونما، علایم ترک و افسردگی داشتند. دو گروه از نظر آزمایش‌های ادراری مثبت، شدت گرایش به مصرف مواد افیونی، عوارض جانبی دارویی و میانگین روزهای مصرف مواد افیونی و الکل در طی درمان تفاوت معنی‌داری نداشتند.

نتیجه: اثر بخشی باکلوفن از نظر ماندن بیماران در درمان و کاهش علایم ترک و افسردگی بر دارونما برتری چشم‌گیری دارد.

 



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Psychiatry and Clinical Psychology

Designed & Developed by : Yektaweb