جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای اختلال وسواسی ـ اجباری

قاسم نظیری، دكتر بهروز بیرشک،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۱ )
چکیده

چکیده

هدف: این پژوهش با هدف بررسی سوگیری توجه نسبت به نشانه‏های مرتبط با گناه در فرآیند پردازش اطلاعات بیماران وسواسی‏ـ اجباری انجام گردیده است.

روش: در چارچوب یک طرح نیمه آزمایشی ۲۰ بیمار وسواسی‏ـ اجباری به کمک آزمون استروپ با ۲۰ آزمودنی افسرده و ۲۰ فرد بهنجار مقایسه شدند.

یافته‏ها: یافته‏های پژوهش نشان داد که بیماران وسواسی ـ اجباری زمان بیشتری را صرف خواندن رنگ نشانه‏های مرتبط با گناه نمودند هر چند که گروه افسرده نیز در مقایسه با گروه بهنجار چنین تأخیری را نشان دادند. چنین تفاوتی در زمان صرف شده برای نشانه‏هایی که بار هیجانی نداشتند بین سه گروه پژوهش مشاهده نشد.

 نتیجه: این یافته‏ها همسو با پیشینه پژوهشی اختلال وسواسی‏ ـ  اجباری است که همواره بر نقش احساس گناه به عنوان عامل زمینه ساز، آشکار کننده یا تداوم بخش در این اختلال تأکید داشته است. توجه به این نشانه در درمان شناختی بیماران وسواسی و کاهش آن توصیه بالینی این پژوهش است.


محبوبه دادفر، دكتر کاظم ملکوتی، دكتر جعفر بوالهری، دكتر فریدون مهرابی،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۱ )
چکیده

چکیده

هدف: در پژوهش حاضر تغییر در تشخیص اختلالهای شخصیت به دنبال درمان دارویی بیماران وسواسی‏ـ جبری مورد بررسی قرار گرفته است.

 روش: این پژوهش با طرحی نیمه آزمایشی ۳۰ آزمودنی مبتلا به بیماری وسواسی ـ جبری را با استفاده از نمونه در دسترس انتخاب و در دو گروه ۱۵ نفر دارای اختلالهای شخصیت و ۱۵ نفر بدون اختلالهای شخصیت به مدت ۳ ماه با دارو تحت درمان قرار داده است. ابزارهای به کار برده شده شامل فرم مشخصات جمعیت شناختی، مقیاس درجه‏بندی افسردگی هامیلتون، مقیاس وسواسی ـ جبری یل ـ براون و پرسشنامه بالینی چند محوری میلون ـ۲ بوده است. آزمودنیها از نظر متغیرهای مؤثر بر پیامد درمانی  همتا سازی شده بودند. تجزیه و تحلیل داده‏ها با استفاده از روشهای آماری آزمون t ، خی دو، من‏ـ ویتنی و ویلکاکسون انجام گرفته است.

 یافته‏ها: در گروه بیماران وسواسی ـ جبری با اختلال شخصیت، پیش و پس از درمان تفاوت معنی‏داری در تشخیص شمار اختلال شخصیت دیده نشد. مقایسه شمار اختلالهای شخصیت در گروه بیماران وسواسی ـ جبری بدون اختلال شخصیت پیش و پس از درمان تفاوت معنی‏داری نشان نداد. مقایسه شمار اختلالهای شخصیت پس از درمان میان دو گروه با و بدون اختلال شخصیت تفاوت معنی داری نشان نداد. همچنین مقایسه صفات شخصیت در هر یک از گروهها در بیماران پیش و پس از درمان تفاوت معنی داری را نشان داد.  

تیجه: درمان دارویی احتمالاً بر تغییرصفات شخصیت در بیماران وسواسی ـ جبری مؤثر است.  این تأثیر بر نشانه‏های این بیماری و یا با تأثیر مستقیم برصفات شخصیت انجام می‏گیرد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Psychiatry and Clinical Psychology

Designed & Developed by : Yektaweb