جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای اختلالهای روانی

دكتر جلال شاکری، خیرا... صادقی،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۱ )
چکیده

چکیده

هدف:  هدف پژوهش حاضر تعیین همبودی اختلالهای شخصیت با اختلالهای روانی نیازمند توجه بالینی است.

روش: در این پژوهش ۲۰۳ نفر (۱۲۴ مرد و ۷۹ زن) که  از میان بیماران بستری در بخشهای روانپزشکی مرکز آموزشی ـ درمانی فارابی کرمانشاه  به روش نمونه‏گیری در دسترس برگزیده شده و به کمک یک فهرست وارسی علائم و نشانه‏های روانپزشکی بر پایه ضوابط تشخیصی DSM-IV مورد بررسی قرار گرفتند.

یافته‏ها: نتایج نشان داد که ۵/۶۷% بیماران مورد بررسی دچار اختلال شخصیت هستند. در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا، اختلال شخصیت اسکیزوئید (۸/۲۵%)، در بیماران روانپریش، اختلال شخصیت پارانوئید (۳/۴۸%)، در بیماران دوقطبی، اختلال شخصیت خودشیفته (۳۸%)، در بیماران دچار افسردگی اساسی، اختلال شخصیت مرزی (۲/۶۱%) و در بیماران وابسته به مواد، اختلال شخصیت ضد اجتماعی (۵/۲۹%) از شایعترین اختلالها بوده‏اند. همچنین در این بررسی میزان شیوع اختلالهای شخصیت در زنان، افراد سنین پایین، باسوادان، بیکاران، فرزندان سوم و بالا‏تر، بیماران دارای والدین خویشاوند، بیمارانی که خود یا اعضای خانواده‏شان دارای پیشینه بیماری روانی بوده‏اند و در طبقه‏های اقتصادی ـ اجتماعی بالا‏تر، بیش از سایرین بود.


دكتر حمید اشکانی، غلامرضا ده بزرگی، دكتر سيد عبدالمجید شجاع،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۸-۱۳۸۱ )
چکیده

چکیده

هدف: این پژوهش با هدف بررسی میزان شیوع اختلالهای روانی در مردان زندان عادل‌آباد شهرستان شیراز، انجام شده است.

روش: در این پژوهش ۲۰۰ نفر ازمردان زندانی که به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده بودند بوسیله آزمون SCL - ۹۰ – R به عنوان سرند اولیه مورد ارزیابی قرار گرفتند و پس از مصاحبه بالینی بر اساس معیارهای تشخیصیDSM - IV  توسط دو روانپزشک مستقل از یکدیگر ارزیابی، تشخیص نهایی انجام گردیده و  موارد مشکوک  به  تمارض از پژوهش حذف گردیدند. تنها افرادی که به توافق تشخیصی می‏رسیدند در بررسی گنجانیده می‏شدند.

یافته‏ها: نتایج بدست آمده از این پژوهش نشان داد که ۱/۷۵%  از افراد مورد بررسی  مبتلا به اختلالهای روانی بوده اند که در این میان  اختلالهای خلقی ۹/۴۱%، اختلالهای شخصیتی ‌۲/۳۲%،  اختلالهای اضطرابی۱/۸%، اختلالهای  عضوی ـ مغزی و اختلالهای روان‏تنی  ۴۵/۶%،  اختلالهای روان‏پریشی ۶۴/۵% و اختلالهای شبه جسمی ۶۴/۵% را به خود اختصاص داده بودند.

نتیجه: اختلال روانی در زندان نسبت به جامعه عمومی شیوع بسیار بالاتری دارد.

 

 



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Psychiatry and Clinical Psychology

Designed & Developed by : Yektaweb