ساتریا پراناتا، دوی ریزکا هریامی، آنا کورنیا، هرلیندا وولانداری، دوین سپریان، دیفران نوبل بیستارا،
دوره ۲۸، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۱ )
چکیده
مقدمه واهداف: گسترش سریع بیماری ویروس کرونا (کووید-۱۹) در سال ۲۰۱۹ باعث مرگومیر بسیاری درکشور اندونزی شده است. این وضعیت باعث ایجاد تغییرات اجتماعی شده است که پیش از این هرگز تصور نمی شد. هیچ تحقیقی وجود ندارد که درک عموم از وضعیت جامعهشناختی را بررسی کند. هدف از این مطالعه، بررسی جامعهشناختی درک جامعه از وضعیت همهگیری کووید-۱۹ در کشور اندونزی است.
مواد و روش ها: برای جمعآوری دادهها، نمونهگیری هدفمند، تک به تک با مصاحبه نیمه ساختاری انجام شد. اشباع دادهها پس از مصاحبه با ۱۰ شرکتکننده بهدست آمد. گزارش مصاحبهها با روش ۷ مرحلهای کُلایزی (۱۹۷۸) تحلیل شدند.
یافته ها: شش موضوع شناساییشده برای نشان دادن ادراکات جامعهشناختی جامعه از وضعیت همهگیری کووید-۱۹ در اندونزی عبارتاند از: ۱. کووید-۱۹ بسیار خطرناک است، ۲. تهدیدات بخش زندگی اجتماعی، ۳. تهدیدات بخش اقتصادی، ۴. تهدیدات برای بخش آموزش، ۵. توطئه جهانی و ۶. ایجاد یک حوزه کاری جدید.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج، وضعیت همهگیر بسیاری از موارد را در نظم اجتماعی جامعه تغییر داده است و تأثیر مستقیمی بر بخشهای مختلف از جمله آموزشوپرورش و اقتصاد دارد. اطلاعات در مورد تأثیر پدیدههای اجتماعی که در طول یک بیماری همهگیر بر جامعه رخ میدهد، اطلاعات ارزشمندی برای دولت جهت تعیین سیاستهای مناسب در مورد کووید-۱۹ در اندونزی خواهد بود.