۴ نتیجه برای مظفر
نقی مظفری، دکتر علی اصغر اصغر نژاد فرید، دکتر معصومه دژمان، دکتر فهیمه فتحعلی لواسانی، دکتر محمد فرانوش،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۵ )
چکیده
هدف: هدف از این مطالعه، شناخت تجربه و درک معنای زندگی در کودکان مبتلا به سرطان بود که مفهوم خداوند به عنوان یکی از ابعاد مهم آن در این مقاله در نظر گرفته شده است. روش: پژوهش حاضر، کیفی و از نوع پدیدارشناسی توصیفی است. نمونه پژوهش شامل ۷ نفر از کودکان مبتلا به سرطان است که با استفاده از روش نمونهگیری در دسترس بر مبنای بیشترین ناهمگونی نمونهها، انتخاب و مورد مصاحبههای عمیق قرار گرفتند. برای تحلیل دادهها، از شیوهی کولایزی استفاده شد. یافتهها: بر اساس تجزیه و تحلیل دادهها، « باورمندی به هستی برتر، خداوند» به عنوان یکی از درون مایههای اصلی استخراج شد . این درونمایه شامل دو درونمایهی فرعی : ۱. ایمان به خدا و تامین رضایت او ۲. حیات، به عنوان بستر آزمایشهای الهی بود. نتیجهگیری: باور به خداوند، نقش مهمی در درک کودکان مبتلا به سرطان، از معنای زندگی و شکلگیری یک جهت گیری مثبت به زندگی دارد. یافتههای این مطالعه میتواند به عنوان پایههای مفهومی برای تبیین مفاهیم در سایر تحقیقات و یا طراحی مدلهای مداخلهای برای این گروه از کودکان استفاده گردد.
سیما منصوری، فرهنگ مظفر، مریم نوروزیان، محسن فیضی، حسن عشایری،
دوره ۲۴، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف این مطالعه، ویژگیهای محیط کالبدی و تبیین آن را در الگوی معماری مبتنی بر عصبروانشناختی بررسی میکند تا بتواند پاسخگوی نیازهای مرتبط با فرایندهای ذهنی (احساس، ادراک، حافظه و سازمانبندی رفتار هدفمند و تطابقی با محیط) مبتلایان به دمانس از نوع آلزایمر باشد.
مواد و روش ها مطالعه حاضر با نمونهگیری هدفمند از مبتلایان به آلزایمر با روش پژوهش توصیفیتحلیلی و شیوه تحلیل محتوای کیفی (استقرایی) از ۹ مصاحبه نیمهساختاریافته و متون پژوهشی مرتبط انجام شده است. از میان ۶ بیمار انتخابشده، پس از آزمونهای تعیین سطح بیماری، ۴ نفر انتخاب شدند. برای تکمیل مفاهیم، با ۵ نفر از مراقبان بیماران نیز مصاحبه شد.
یافته ها تحلیل محتوای مصاحبهها شامل ۲۸ کد استخراج شده اولیه، ۳ زیرطبقه شامل بیتفاوتی به عناصر محیطی، تمایل حضور در مکانهای آشنا و استرسزا بودن محیطهای ناآشنا و طبقه مرکزی با مفهوم «ادراک محیطی» استخراج شد.
نتیجه گیری تبیین ویژگیهای محیط کالبدی و عصبروانشناختی به صورت همزمان میتواند نقش بسزایی در ایجاد محیط سکونتی، مراقبتی و درمانی این مبتلایان داشته باشد. ازاینرو، بهکارگیری نشانههای حسی محیط در کاهش اختلالات رفتاری اثربخش است. بنابراین، ادراک محیطی قویتر به معنای وجود برهمکنش بیشتر میان ابعاد مختلف محیط (کالبدی و عصبروانشناختی) است.
علی اشرف مظفری، امیر ادیبی، الهام شفیعی، علی صاحبی،
دوره ۲۷، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۰ )
چکیده
بروز رفتار خودکشی در کودکان زیر ۱۰ سال یک اعلان خطر و موضوعی نگرانکننده است. این پدیده میتواند یک شاخص مهم برای ارزیابی وضعیت روانی افراد در جامعه باشد. این مطالعه یک پسر بچه ۸ساله را گزارش میکند که سابقه سهبار اقدام به خودکشی به روش حلقآویز داشته است. مشاوره روانپزشکی نشان داد که این کودک افسردگی پنهان دارد. نتایج ارزیابی رفتار کودک توسط والدین از طریق چکلیست رفتاری کودک نشان داد که این کودک بالاترین نمرات را به ترتیب در حیطههای اختلال رفتاری پرخاشگرانه، مشکلات توجه، رفتار قانونشکنی و اختلال افسردگی اضطراب دارد. عدم توجه والدین در برآوردن نیازهای گوناگون کودکان و نبود محیط پرورشی و حمایتی ممکن است منجر به بروز اختلالات رفتاری عاطفی در کودک شده و زمینه را برای بروز رفتارهای خطرناکی مانند اقدام به خودکشی در کودک فراهم کند.
اماس ماریا مظفر جنجوآ، اماس عایشه خان، دکتر آنیلا کمال،
دوره ۲۸، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۱ )
چکیده
اهداف گونههای مختلفی از رسانه در دنیا دردسترس است. مفهوم زیبایی و جذابیت یکی از مهمترین مفاهیمی است که از طریق رسانه ترویج میشود. مواجهه با شبکههای اجتماعی به روشهای مختلفی مؤثر است. مطالعه حاضر به بررسی تأثیر رسانه بر عزتنفس، عزت بدن و اضطراب متمرکز بر بدن میپردازد.
مواد و روش ها مطالعه حاضر آزمایشی است. از طراحی آزمایشی عامل آمیخته با پیشآزمایش و پسآزمایش ۲×۳×۲ استفاده شد تا رابطه بین متغیرهای تحقیق بررسی شود. دختران و پسرانی که در تحقیق شرکت کردند بهصورت آزمایشی تحت تأثیر تصاویر رسانهای قرار گرفتند. شرکتکنندگان به ۳ گروه تقسیم شدند: گروه آزمایشی۱، گروه آزمایشی۲ و گروه کنترل.
یافته ها یافتههای مطالعه حاضر گرایش به رسانه در بهوجود آمدن آثار مخرب بر عزتنفس و عزت بدن جوانان را تأیید کرد. ویژگی چشمگیر مطالعه حاضر این بود که عزتنفس پایین پس از مواجهه با تصاویر رسانهای در مردان در مقایسه با زنان رایجتر است. در مقابل، در زنان عزت بدن منفیتری نسبت به مردان رایج بود. از طرف دیگر، شرکتکنندگان مرد امتیاز پایینتری در اضطراب متمرکز بر بردن نسبت به زنان به دست آوردند.
نتیجه گیری ازآنجاییکه تنها چند سالی است که رسانهها در پاکستان بدون محدودیت است، تأثیر آن بر مردم هنوز ارزیابی نشده است. زمانی که جوانان (دختر و پسر) با تصاویر ایدئال رسانهای مواجه میشوند، ظاهر خود را با تصاویر ایدئال رسانهای مقایسه میکنند که به عزتنفس و عزت بدن پایینتری منجر میشود. رسانه تأثیر مروجگرایانهای بر سلامت فیزیکی وظاهر دانشجویان داشته است. دانشجویان بدنهای خود را با نقطهنظر کالاانگاری بررسی میکنند و از ظاهر فیزیکی خود ناراضی هستند که منجر به افزایش اضطراب متمرکز بر بدنشان میشود و درنهایت به اختلالهای متعدد مرتبط با بدن منتهی میشود.