جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای قریشی زاده

دکتر سید محمد علی قریشی زاده،
دوره ۲، شماره ۱ - ( تابستان و پاييز ۱۳۷۴ )
چکیده

علایم و نشانه‌های روانی در صرع شایع است. ۳۰ الی ۵۰ درصد بیماران مصروع مسایل روانپزشکی قابل توجهی دارند. از طرف دیگر بسیاری از اختلالات روانپزشکی مثل اختلالات تجزیه‌ای، اختلالات خواب، اختلالات کنترل تکانه و اختلالات ادواری تظاهرات بالینی شبیه تظاهرات صرع دارند. لذا در تشخیص صرع، اختلالات روانپزشکی و در تشخیص اختلالات روانپزشکی،‌صرع همواره باید درمدنظر باشد و در تشخیص‌های افتراقی آنها مطرح شوند. تظاهرات روانی صرع به اشکال و نشانگان گوناگون دیده میشود. این تظاهرات می‌توانند گذرا و ناپایدار باشند مثل اختلالاتی که در جریان حمله صرع و یا قبل و پس از آن دیده می‌شوند. یا به صورت پایدار و الگوی رفتاری دایمی درآیند، مثل تغییرات ناگهانی در صرع بزرگ کنترل نشده که پایدار بوده و در فاصله حملات صرعی نیز دیده می‌شوند.
دكتر سيد محمد علی قریشی زاده، دكتر کتایون ترابی،
دوره ۸، شماره ۱ - ( تابستان ۱۳۸۱ )
چکیده

چکیده

هدف:  هدف این پژوهش بررسی عوامل مؤثر در گرایش به مواد مخدر، ادامه مصرف و روی‏آوری دوباره به مواد در مراجعه کنندگان به مرکز درمانی خودمعرف بهزیستی تبریز بوده است.

روش: ۲۰۰ نفر از معتادان مرد مراجعه کننده به مرکز یاد شده، بطور تصادفی انتخاب و اطلاعات لازم به روش مصاحبه بالینی روانپزشکی نیم ساختاری و پرسشنامه تهیه شده در زمینه همه گیرشناسی و سبب شناسی اعتیاد گردآوری گردید.

یافته‏ها: این بررسی نشان داد که بیشترین مراجعه کنندگان (۴۶%) در گروه سنی ۳۴-۲۵ سال، ۶۵% در سطح زیر دیپلم و ۷۸% متأهل هستند. رایج‏ترین ماده مصرفی، تریاک (۸۰%) بود. در مورد علل گرایش و شروع مصرف، شایعترین علت، فشار دوستان و معاشرت با دوستان ناباب (۲۸%)، پس از آن به ترتیب لذت جویی و مصرف تفننی (۲۶%)، فرار از درد و ناراحتی جسمی (۱۹%) و فشار روانی و مشکلات زندگی (۱۳%) گزارش شد. عوامل مؤثر در تداوم سوء مصرف عبارت بودند از احساس وابستگی (۲۰%)، ناتوانی در تحمل علائم ترک (۲۸%)، اثرات نشئگی و کیفوری (۵/۱۵%)، رفع اضطراب و ناراحتی (۵/۱۲%)، ایجاد اعتماد به نفس (۱۱%) و ایجاد تمرکز، توانایی فکر و کار کردن (۱۳%). عوامل مؤثر در مصرف دوباره پس از دوره‏های قطع شامل ناراحتی روانی ناشی از ترک (۴۵%)، طرد شدگی از سوی خانواده (۱۰%)، نقش دوستان در مورد مصرف مجدد (۲۲%)، احساس تنهایی و طرد شدگی از سوی اجتماع (۵/۸%)، بیکاری (۶%) و افسردگی (۵/۸%) بود.

نتیجه: این بررسی نشان داد که عوامل گوناگون زیستی، روانی و اجتماعی در شکل گیری مراحل مختلف پدیده اعتیاد دخالت دارند.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Psychiatry and Clinical Psychology

Designed & Developed by : Yektaweb