جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای فریدحسینی

دكتر جواد محمودی قرائی، دكتر جواد علاقبندراد، دكتر فرهاد فریدحسینی، دكتر محمدرضا محمدی، دكتر مهدی تهرانی‌دوست، دكتر زهرا شهریور، دكتر پدیده قائلی، دكتر تکتم فقیهی،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۸۷ )
چکیده

هدف: در این بررسی تأثیر توپیرامات به‌عنوان درمان کمکی همراه با لیتیوم با داروی والپروات سدیم بر اختلال دوقطبی نوجوانان مقایسه شده است.

روش: در یک کارآزمایی بالینی تصادفی‌شده، ۳۰ نفر از نوجوانان مبتلا به اختلال دوقطبی در فاز مانیا یا مختلط، تحت درمان با توپیرامات یا والپروات سدیم قرار گرفتند. همه آزمودنی‌ها پس از ۴ تا ۶ هفته درمان با کربنات لیتیوم پاسخ کافی به درمان نداده بودند یا پس از یک دوره پاسخ دچار عود علایم شده و نیازمند افزودن یک داروی دیگر تثبیت‌کننده خلق بودند. ارزیابی نشانه‌ها به‌کمک مقیاس نمره‌دهی مانیای یانگ، مقیاس تأثیر کلی بالینی و مقیاس ارزیابی کلی کودکان انجام شد.

یافته‌ها: دو گروه در بسیاری از ویژگی‌های جمعیت‌شناختی یکسان بودند. در هر گروه به‌طور جداگانه کاهش میانگین نشانه‌ها و میزان بهبودی معنی‌دار بود (۰۰۱/۰p<)، ولی در مقایسه بین دو گروه تفاوت چشم‌گیری از نظر آماری دیده نشد.

نتیجه‌گیری: هردو داروی توپیرامات و والپروات سدیم در درمان کمکی اختلال دوقطبی نوجوانان ممکن است مؤثر باشند و احتمالاً تفاوتی بین اثربخشی آنها وجود ندارد.

 


دكتر همایون امینی، دكتر ونداد شریفی، دكتر علی‌اکبر نجاتی‌صفا، دكتر محمد اربابی، دكتر مریم طباطبایی، دكتر زینب علی‌مددی، دكتر فرهاد فریدحسینی، دكتر مهدی رفیعی میلاجردی، دكتر علیرضا منوچهری، دكتر ارشیا صدیق،
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( ويژه‌نامه اختلالات دوقطبي، تابستان ۱۳۸۸ )
چکیده

چکیده

هدف: هدف این پژوهش بررسی پیامد اختلال دوقطبی در بیماران بستری‌شده در بیمارستان روزبه در پی‌گیری یک‌ساله بوده است. روش: این بررسی به‌صورت طولی و آینده‌نگر بر روی ۱۳۱بیمار مبتلا به اختلال دوقطبی انجام شد که به‌صورت پی‌درپی بستری شده بودند. ارزیابی‌ها در آغاز بستری، زمان ترخیص از بیمارستان و شش و ۱۲ ماه پس از بستری انجام شد و جنبه‌های گوناگون نتیجه درمان از جمله شدت علایم خلقی و پسیکوتیک، عوارض خارج هرمی، رضایت از درمان و عملکرد کلی به‌کمک یک پرسش‌نامه جمعیت‌شناختی، مقیاس درجه‌بندی یانگ (Y-MRS) و مقیاس درجه‌بندی افسردگی هامیلتون (HAM-D)  سنجیده شد. یافته‌ها: شدت علایم و عملکرد بیماران، تنها در زمان ترخیص بهبودی معنی‌دار داشت (۰۰۱/۰p<) و پس از آن تغییر چشم‌گیری نداشت. پاسخ به درمان بر پایه کاهش ۵۰% در مقیاس درجه‌بندی مانیای یانگ در زمان ترخیص ۴/۶۵% بود.نتیجه‌گیری: شدت علایم پس از بستری به میزان چشم‌گیری کاهش می‌یابد ولی پس از آن در طول یک‌سال پی‌گیری تغییر قابل توجهی نمی‌کند.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Psychiatry and Clinical Psychology

Designed & Developed by : Yektaweb