جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای طالع پسند

دکتر سیاوش طالع پسند، مسعود شکاررو، محمدتقی خیرخواه،
دوره ۲۱، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۴ )
چکیده

هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی ویژگیهای روانسنجی پرسشنامه رؤیای شفاف، در نمونه‎ای از دانشجویان دانشگاه سمنان اجرا شد. روش: جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه سمنان در سال تحصیلی ۱۳۹۴-۱۳۹۳ بود. نمونه پژوهش شامل ۳۵۰ دانشجو بود که با روش نمونهگیری تصادفی طبقهای انتخاب شدند. اعضای نمونه پرسشنامههای رؤیای شفاف، پرسشنامه ۱۶ عاملی شخصیت کتل و پرسشنامه منبع کنترل لوینسون را تکمیل کردند. از روش تحلیل عاملی تأییدی و همبستگی با نمرات ملاک بیرونی برای تحلیل داده‌ها استفاده شد. یافته‌ها: پرسشنامه رؤیای شفاف دارای یک عامل بوده و از پایایی قابلقبولی برخوردار است. نمرات رؤیای شفاف با عوامل شهامت اجتماعی، تسلط، حساسیت هیجانی، هراس و محافظهکاری یا آزمایش کردن پرسشنامه کتل و با نمرات خرده مقیاس منبع کنترل درونی لوینسون، همبستگی متوسط نشان داد. نتیجهگیری: پرسشنامه رؤیای شفاف در جامعه دانشجویان دانشگاه سمنان از اعتبار و روایی مناسبی برخوردار است.


الناز حسینی، دکتر سیاوش طالع پسند، دکتر اسحق رحیمیان بوگر،
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۶ )
چکیده

اهداف هدف این مطالعه تدوین و آزمون سه مدل رقیب برای تبیین مشکلات خوردن بر اساس مدل نفوذ سهعاملی خانواده، همسالان و رسانهها بود.
مواد و روشها روش پژوهش حاضر همبستگی است. شرکتکنندگان ۲۰۰ زن مراجعهکننده به کلینیکهای تغدیه و باشگاههای ورزشی مشهد بودند که با روش نمونهگیری تصادفی طبقهای انتخاب شدند. شرکتکنندگان پرسشنامههای نگرشهای خوردن، روابط چندبعدی بدنخود، مقیاس درک تمسخر والدیندوستان و نگرش فرهنگیاجتماعی را تکمیل کردند. فرضیهها به روش تحلیل مسیر و با استفاده از نرمافزار ۸,۸ Lisrel V تحلیل شدند.
یافتهها یافتهها نشان داد مدل دوم در مقایسه با سایر مدلها برازندگی مناسبتری دارد. برخلاف آنچه فرض شده بود، در این مدل مقایسه اجتماعی بر نارضایتی از تصویر بدن اثر مستقیم نداشت و اثر مستقیم نارضایتی از تصویر بدن بر پرخوری و مهار مصرف معنادار نبود. در این مدل عامل خانواده و مقایسه اجتماعی بر پرخوری اثر مستقیم و از طریق مهار مصرف بر آن اثر غیرمستقیم داشتند. رسانهها از طریق مقایسه و مهار مصرف بر پرخوری اثر غیرمستقیم داشتند. همسالان بر پرخوری و مهار مصرف اثرگذار نبودند. نقش واسطهای نارضایتی از تصویر بدن تأیید نشد..
نتیجهگیری مدل نفوذ سهعاملی در تبیین مشکلات خوردن، میتواند به عنوان مدل مؤثری استفاده شود.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Psychiatry and Clinical Psychology

Designed & Developed by : Yektaweb