جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای شکوهی یکتا

دکتر محسن شکوهی یکتا، برگردان از علی اکبری زاده،
دوره ۳، شماره ۱ - ( تابستان و پاييز ۱۳۷۶ )
چکیده

با استفاده از پرسشنامه مقیاس عقاید راجع به بیماری روانی (OMIS) نگرش ۹۰ تن از دانشجویان مرد ایرانی، امریکایی و چینی که در سطوح کارشناسی ارشد و دکترا مشغول به تحصیل بودند، نسبت به بیماریهای روانی مورد بررسی قرار گرفت. این پرسشنامه دربرگیرنده پنج عامل مختلف به شرح زیر است: الف) سلطه جویی،‌ب) نیکخواهی، ج) ایدئولوژی بهداشت روانی د)  محدودیت اجتماعی
ه‍) سبب‌شناسی بین فردی. برای اطمینان از درک صحیح پرسشنامه توسط تمامی شرکت کنندگان، چند معیار به منظور سنجش مهارت در زبان نیز درنظر گرفته شد. ازمجموع ۱۳۲ پرسشنامه، ۴۲ عدد آنها به دلیل دارا نبودن معیارهای لازم از پژوهش حذف شدند. در هر سه گروه از شرکت کنندگان، در عوامل الف و ب و ج و د پرسشنامه
OMIS ، تفاوتهای معنی داری گزارش گردید. آزمودنیهای ایرانی و چینی در مقیاسهای فرعی سلطه جویی (عامل الف) محدودیت اجتماعی (عامل د) و سبب شناسی بین فردی (عامل ه‍ ) نمراتی بالاتر و در مقیاس فرعی نیک خواهی (عامل ب) نمرات پائین‌تری نسبت به آزمودنی‌های امریکایی بدست آوردند. بین نمرات مقیاس‌های فرعی آزمودنیهای ایرانی و چینی تفاوتهای معناداری مشاهده نگردید.


عاطفه غیاث فخری، دکتر محسن شکوهی یکتا،
دوره ۴، شماره ۳ - ( زمستان ۱۳۷۷ )
چکیده

۱۲۳ دانش­آموز دختر که به طور تصادفی از دو مدر سه راهنمایی انتخاب شده بودند در دو گروه آزمایش و گواه جای داده شدند و به پرسشنامه­های نگرش سنج پاسخ دادند . پرسشنامه دارای سه بخش بود. بخش نخست دارای ۲۰ پرسش بود که نگرش کلی و دو عامل جامعه طلبی و موقعیت تحصیلی را می­سنجید . بخش دوم شامل ۳۱ ویژگی (مثبت، منفی و حساس) بود و از آزمودنی­های پرسیده شد برای توصیف یک دانش­آموز استثنایی کدام ویژگی را به کار می­برند. بخش سوم دارای پرسشهایی درباره تجربه­های پیشین آزمودنی­ها با دانش­آموزان استثنایی بود. پس از پاسخگویی به پرسشنامه، برنامه آموزشی در هشت جلسه برای گروه آزمایش اجرا شد. سپس هر دو گروه دوباره به پرسشنامه­های نگرش سنجش پاسخ دادند. داده­ها با استفاده از روش اماری تحلیل واریانس چند عاملی با اندازه­گیری­های مکرر تجزیه و تحلیل گردید. نتایج نشان داد که در پس­آزمون دانش­آموزان گروه آزمایش نسبت به گروه گواه ویژگیهای مثبت بیشتری را برای توصیف دانش­آموزان استثنایی به کار برده­اند، ولی در سایر خرده مقیاسها تفاوت معنی­داری دیده نشد. نتایج کیفی نشان داد که دانش­آموزان در این دوره با دانش­آموزان استثنایی آشنا شدند و آشنایی بیشتر باعث شد که احساس بهتری نسبت به دانش­آموزان استثنایی داشته باشند و در آینده برای سازگاری با آنها تلاش کنند.


دکتر محمد خدایاری فرد، دکتر باقر غباری بناب، دکتر محسن شکوهی یکتا،
دوره ۶، شماره ۴ - ( بهار ۱۳۸۰ )
چکیده

بررسیهای مربوط به روانشناسی مذهب را که در رشته روانشناسی تجربی و روان تحلیل‏گری از قرن ۱۹ آغاز شده‏ می‏توان به دو گروه تقسیم کرد: بررسیهایی که به بررسی آثار مذهب بر شئون مختلف فردی و اجتماعی می‏پردازند و نیز بررسیهایی که به روش‏شناسی مذهب مربوط می‏شوند. نوشتار حاضر به بررسیهای نوع اول پرداخته است. پژوهش‏های‏ چندی، رابطه‏ای مثبت میان مذهب و سلامت جسمانی و روانی را نشان داده و در این زمینه دیدگاهها و الگوهای گوناگون‏ ارائه شده است که در این مقاله به دو مورد آن یعنی نقش مذهب در مقابله با عوامل فشارزا و مدل‏شناختی مذهب اشاره‏ شده است. برخی از بررسی‏ها به ارتباط میان مذهب و اختلالهای شخصیت پرداخته‏اند. در این مورد ابعاد درونگرایی- برونگرایی، بعدهای روان‏نژندی، بعد روان‏پریشی و نیز اختلال شخصیت وسواسی و منبع کنترل درونی و بیرونی در رابطه با مذهب مورد توجه بوده‏اند. اثر مذهب بر پدیده‏های اجتماعی نیز در مشاوره و روان‏درمانی کاربردهای زیادی یافته است.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Psychiatry and Clinical Psychology

Designed & Developed by : Yektaweb