جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای شاهقلیان

مهناز شاهقلیان، دكتر علیرضا مرادی، دكتر سيد موسی کافی،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( پاييز ۱۳۸۶ )
چکیده

چکیده

هدف: در این پژوهش رابطه آلکسی‌تیمیا با سبک‌های ابراز هیجان (ابرازگری هیجانی، کنترل هیجانی و دوسوگرایی در ابرازگری هیجانی) و سلامت عمومی‌در دانشجویان و نقش جنسیت در بروز آلکسی‌تیمیا بررسی شده است.

روش: در این پژوهش۲۱۰ دانشجو (۱۰۵ زن و ۱۰۵ مرد) به شیوه نمونه‌گیری تصادفی چندمرحله‌ای از میان دانشجویان دانشگاه گیلان انتخاب و به‌کمک مقیاس آلکسی‌تیمیای تورنتو و پرسش‌نامه‌های ابرازگری هیجانی، کنترل هیجانی، دوسوگرایی در ابرازگری هیجانی و سلامت عمومی ‌ارزیابی شدند. داده‌ها به‌کمک روش‌های آمار توصیفی، آزمون آماری t ، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون تحلیل شدند.

 یافته‌ها: آلکسی‌تیمیا با تمام زیرمقیاس‌های کنترل هیجانی ارتباط معنی‌دار دارد، به طوری که با بازداری هیجانی و نشخوار رابطه مثبت معنی‌دار (۰۱/۰>p ) و با کنترل پرخاشگری و کنترل خوش‌خیم رابطه منفی معنی‌دار (۰۱/۰>p ) نشان داد. هم‌چنین آلکسی‌تیمیا با سبک دوسوگرایی در ابرازگری هیجانی رابطه مستقیم معنی‌دار داشت (۰۱/۰>p ). آلکسی‌تیمیا با نمره کل پرسش‌نامه سلامت عمومی‌ نیز رابطه معنی‌دار نشان داد. میان زنان و مردان دانشجو از نظر میزان آلکسی‌تیمیا تفاوت معنی‌داری دیده نشد.

نتیجه‌گیری: از میان آلکسی‌تیمیا و سبک دوسوگرایی در ابرازگری هیجانی، آلکسی‌تیمیا تبیین‌کننده قوی‌تری برای واریانس سلامت عمومی‌ است. افزایش آلکسی‌تیمیا با کاهش سلامت عمومی ‌همراه است.

 




صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Psychiatry and Clinical Psychology

Designed & Developed by : Yektaweb