جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای سودانی

غلامرضا رجبی، قدرت الله عباسی، منصور سودانی، خالد اصلانی،
دوره ۲۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۵ )
چکیده

اهداف هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی برنامه آگاهی و انتخاب‎های بین‎فردی بر کاهش انتظارات زناشویی ایده‎آل‎گرایانه دانشجویان مجرد بود. 
مواد و روش ها پژوهش حاضر از نوع ‎آزمایشی با پیش‎آزمون، پس‎آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. ۳۸ دانشجوی مجرد داوطلب دانشگاه‎های شهر اهواز بر اساس کسب نمره یک انحراف معیار بالاتر از میانگین در خرده مقیاس انتظارات زناشویی ایده‎آل‎گرایانه انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش (۱۹ نفر) وگروه کنترل (۱۹ نفر) قرار گرفتند. گروه آزمایش در ۹ جلسه آموزش برنامه آگاهی و انتخاب‎های بین‎فردی به مدت ۹۰ دقیقه و به صورت دو بار در هفته شرکت کردند. 
یافته ها تحلیل واریانس با اندازه‎های تکراری نشان داد که برنامه آموزش آگاهی و انتخاب‎های بین‎فردی منجر به کاهش انتظارات زناشویی ایده‎آل دانشجویان مجرد گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل در مرحله پس‎آزمون و پیگیری شده است. 
نتیجه گیری به نظر می‎رسد که برنامه آگاهی و انتخاب‎های بین‎فردی، یک روش مناسب برای کاهش انتظارات زناشویی ایده‎آل‎گرایانه دانشجویان مجرد باشد. 


غلامرضا رجبی، قاسم خشنود، منصور سودانی، رضا خجسته‌مهر،
دوره ۲۶، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۹ )
چکیده

اهداف: این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی زوج‌درمانی مبتنی بر بازسازی عاطفی بر افزایش اعتماد در روابط نزدیک و رضایت زناشویی در زوجین با ازدواج مجدد و تجربه طلاق انجام گرفت. 
مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه آزمایشی موردی از نوع طرح‌های خط پایه چندگانه ناهم‌زمان است. سه زوج از میان زوج‌های آشفته با ازدواج مجدد و تجربه طلاق مراجعه‌کننده به مراکز مشاوره خصوصی و دولتی شهر اهواز، براساس ملاک‌های ورود و خروج و نقطه برش ۲۲ در مقیاس رضایت زناشویی به روش نمونه‌گیری هدفمند در بازه زمانی ماه‌های مهر، آبان و آذر سال ۱۳۹۷ انتخاب شدند و در هشت جلسه ۹۰دقیقه‌ای یک‌بار در هفته در زوج‌درمانی مبتنی بر بازسازی عاطفی شرکت کردند. سه زوج در مراحل خط پایه، درمان و پیگیری پرسش‌نامه اعتماد در روابط نزدیک (۱۹۸۵) و مقیاس رضایت زناشویی (۲۰۱۰) را تکمیل کردند. تحلیل داده‌ها با استفاده از روش‌های تحلیل دیداری (رسم نمودار)، شاخص تغییر پایا، فرمول درصد بهبودی (درصد افزایش) و مقایسه هنجاری انجام گرفت.
یافته ها: نتایج با استفاده از روش‌های تحلیل دیداری (رسم نمودار)، شاخص تغییر پایا، فرمول درصد بهبودی (درصد افزایش) و مقایسه هنجاری نشان داد که زوج‌درمانی مبتنی بر بازسازی عاطفی باعث افزایش اعتماد در روابط نزدیک و رضایت زناشویی در مراحل درمان و پیگیری شده است. 
نتیجه گیری: زوج‌درمانی مبتنی بر بازسازی عاطفی به دلیل توجه ویژه به روابط گذشته زوجین و افزایش بینش زوجین در زمینه علل رشدی پریشانی رابطه می‌تواند موجب افزایش اعتماد در روابط نزدیک و رضایت زناشویی در زوجین با ازدواج مجدد دارای تجربه طلاق شود.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Psychiatry and Clinical Psychology

Designed & Developed by : Yektaweb