دوره 11، شماره 1 - ( بهار 1384 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 70-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- ، E-mail: m_aliloo@yahoo.com
چکیده:   (15947 مشاهده)

چکیده

مقدمه: هدف این پژوهش بررسی مشکلات حافظه‏ای افراد مبتلا به نوع وارسی اختلال وسواسی- اجباری از نظر حافظه‌ی رویدادی، سویمندی در حافظه و میزان اطمینان به حافظه است.

روش: 60 فرد مبتلا به اختلال وسواسی- اجباری (30 وارسی کننده و 30 شستشو کننده) و 60 نفر به عنوان گروه گواه (30 نفر مبتلا به اختلال اضطراب منتشر و 30 نفر بهنجار) انتخاب شدند. گروه‌ها از نظر متغیرهای جمعیت شناختی با گروه وارسی‌کننده همتا شدند و از نظر نوع افکار و اعمال وسواسی- اجباری با استفاده از سیاهه‌ی وسواسی- اجباری مادزلی و مصاحبه‌ی تشخیصی بررسی شدند. حافظه‌ی آزمودنی‏ها به‌کمک دو فهرست از واژه‏ها (فهرست یادآوری و فهرست بازشناس اطمینان) که با بهره‌گیری رایانه ارایه می‏شد، بررسی گردید.

یافته‏ها: این بررسی نشان داد که گروه‌ها از نظر میزان یادآوری با یکدیگر تفاوتی ندارند. هم‌چنین وارسی‌کننده‏ها، شستشوکننده‏ها و مضطرب‏ها نسبت به یادآوری واژه‏های مرتبط با خطر و تهدید، سویمندی نشان دادند و افراد گروه وارسی‌کننده به‌صورت معنی‏دار اطمینان کمتری نسبت به حافظه‌ی خود نشان دادند. تلویحات نظری و عملی یافته‏ها مورد بررسی قرار گرفت.

نتیجه‌گیری: مشکلات حافظه‌ی بیماران وارسی‌کننده در چارچوب نظریه‌های روانشناختی به‌ویژه دیدگاه شناختی- رفتاری تبیین‌پذیر است.

 

متن کامل [PDF 212 kb]   (3694 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: روانپزشکی و روانشناسی
دریافت: 1386/1/5 | انتشار: 1384/2/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.