اهداف خودکشی از مهمترین علل مرگ در جهان است، به نحوی که دهمین علت مرگ در تمامی ردههای سنی و سومین علت مرگ در بین افراد 15-24 سال است. خودکشی در محیط نظامی از جهات مختلف اهمیت دارد و این موضوع ضرورت اجرای برنامه پیشگیری از خودکشی برای این قشر را مضاعف میکند. در این مطالعه مقصود آن بوده که برای جامعه سربازان، برنامه پیشگیری از خودکشی بر مبنای مدل ارزیابی، مداخله و پایش خودکشی طراحی، پیادهسازی و ارزیابی گردد.
مواد و روش ها در این مطالعه اقدامپژوهی، براساس مدل مذکور و با استفاده از بحث گروهی پنج نفر از خبرگان سلامت روان و افراد ذیربط، برنامهای در سه قسمت ارزیابی، مداخله و پایش تدوین شد و در یکی از پادگانهای نظامی بهمدت 1 سال بهصورت آزمایشی اجرا گردید و با روش ترکیبی کمی/کیفی مورد ارزیابی قرار گرفت. دادههای کمی با یک پادگان مشابه مقایسه شد. همچنین برای تعیین دقت سطحبندی خطر، در کنار مقیاس سنجش شدت خودکشی کلمبیا از مقیاس افکار خودکشی بک، مقیاس ناامیدی بک و پرسشنامه سلامت عمومی 28 استفاده شد.
یافته ها در این مطالعه مشخص شد برنامه اجراشده با مقیاس سنجش شدت خودکشی کلمبیا، با حساسیت بیشتری نسبت به روش سابق، میتواند خطر خودکشی را شناسایی کند و برحسب نظر افراد ذیربط از نظر امکانپذیری، متناسب بودن، مقبولیت و اثربخشی شرایط قابلقبول دارد.
نتیجه گیری مدل ارزیابی، مداخله و پایش خودکشی در صورتی که با شرایط محیط نظامی متناسب شود، برای کاهش خودکشی در سربازان مناسب خواهد بود و میتوان در این مدل از مقیاس سنجش شدت خودکشی کلمبیا برای تعیین سطح تریاژ استفاده کرد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |