1- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علومپزشکی اردبیل، اردبیل، ایران.
2- گروه سیاست و مدیریت سلامت، دانشکده مدیریت، دانشگاه علومپزشکی تبریز، تبریز، ایران.
3- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علومپزشکی اردبیل، اردبیل، ایران. ، r.ebrahimoghlu@gmail.com
چکیده: (904 مشاهده)
اهداف حمایت روانی یکی از حوزههای اصلی مراقبت از بیماران مبتلا به سرطان است. سالهاست این موضوع در ادبیات و عملکرد ارائهدهندگان مراقبت مورد توجه و تأکید است. این مطالعه با هدف بررسی تجربیات و ادراکات ارائهدهندگان مراقبت های بهداشتی در اردبیل درمورد حمایت روانی از بیماران مبتلا به سرطان انجام شده است..
مواد و روش ها پژوهش حاضر با رویکرد تحلیل محتوای کیفی متعارف در سال 1401 در مراکز ارائهدهنده مراقبت به افراد مبتلا به سرطان اردبیل صورت گرفت. نمونه مطالعه، 19 مشارکتکننده دارای تجربیات غنی مراقبتی درزمینه مراقبت از بیماران مبتلا به سرطان بودند که به روش هدفمند انتخاب شدند. دادهها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختارمند و پس از ضبط و رونویسی، مطابق روش گرانهایم و لاندمن تجزیهوتحلیل شدند.
یافته ها از تحلیل دادهها 12 زیرطبقه و 4 طبقه «برجستهسازی ارتباط ذهنی مثبت با خود و دیگران»، «آگاهیبخشی مثبت»، «تغییر مثبت در زاویه دید بیمار» و «تقویت ادراک ارزشمندی» به دست آمد. این طبقات بیانگر توجه و تلاش ارائهدهندگان مراقبت در راستای حمایت روانی است که با تقویت ذهنیت مثبت در بیمار نمود پیدا میکند و شکلگیری ماهیت حمایت روانی را در ارائهدهندگان مراقبت برای ارائه مراقبت نشان میدهد.
نتیجه گیری در مطالعه حاضر تقویت ذهنیت مثبت، اساس حمایت روانی در افراد مبتلا به سرطان است که میتواند بهعنوان یک برنامه راهبردی و عملیاتی در توسعه برنامههای آموزشی برای تیم حرفهای مراقبت مؤثر واقع شود. در راستای توسعه برنامههای عملکردی مراقبت، مفهوم تقویت ذهنیت مثبت میتواند بهعنوان چهارچوبی برای تحقق و همچنین شاخصی جهت ارزیابی حمایت روانی، گامی در جهت ارائه مراقبت باکیفیت و توأم با رضایت و آرامش درونی بیماران باشد. در حیطه پژوهش، یافتههای مطالعه حاضر میتواند برای طراحی ابزاری بهمنظور سنجش وضعیت حمایت روانی مورد استفاده قرار گیرد. همچنین این یافتهها میتواند با ابزارهای سنجش کیفیت مراقبت ترکیب شود و در پاسخگو بودن مراقبت جهت تأمین حمایت روانی در بیمار بهعنوان جنبه مهمی از مراقبت مورد بررسی قرار گیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصيل |
موضوع مقاله:
روانپزشکی و روانشناسی دریافت: 1402/3/7 | پذیرش: 1402/3/22 | انتشار: 1402/4/10