1- مرکز تحقیقات علوم رفتاری، مؤسسه سبک زندگی، دانشکده پرستاری، دانشگاه علومپزشکی بقیهالله(عج)، تهران، ایران.
2- مرکز تحقیقات علوم رفتاری، مؤسسه سبک زندگی، دانشکده پرستاری، دانشگاه علومپزشکی بقیهالله(عج)، تهران، ایران. ، khalili1120@gmail.com
چکیده: (3853 مشاهده)
اهداف: شیوع ناگهانی کووید ۱۹ به عنوان یک بیماری مهلک در سراسر جهان باعث ایجاد مشکلات گسترده روانی در کنار مشکلات جسمی شده است. با توجه به اهمیت پیشگیری و کنترل مشکلات روانشناختی در افراد مواجههیافته، مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان استرس ادراکشده کارکنان درمانی و غیردرمانی در مواجهه با همهگیری بیماری کووید ۱۹ انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی مقطعی که در فروردین ۱۳۹۹ انجام گرفت، ۵۲۸ نفر از کارکنان درمانی و غیردرمانی با روش نمونهگیری در دسترس وارد مطالعه شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه جمعیتشناختی و مقیاس استرس ادراکشده دهسؤالی کوهن بود که به صورت آنلاین از طریق تلفن همراه ارسال شد. دادهها توسط نرمافزار SPSS نسخه ۲۲ و با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی (آزمونهای ناپارامتری منویتنی یو و کروسکالوالیس) تحلیل شدند.
یافته ها: ۹۰/۲ درصد افراد، استرس شغلی متوسط و ۴/۲ درصد استرس شدید داشتند.میزان استرس در دانشجویان نسبت به شاغلین رسمی و قراردادی بیشتر بود. همچنین زنان نسبت به مردان، افرادی با مصرف دارو نسبت به افراد بدون مصرف دارو و افراد با مشاغل درمانی نسبت به مشاغل غیردرمانی، میزان استرس بیشتری داشتند.
نتیجه گیری: گروههای آسیبپذیر جامعه مثل زنان، دانشجویان و کارکنان مشاغل بهداشتی درمانی در بحران کووید ۱۹ به پیشگیری و مراقبت بیشتری نیاز دارند که باید به مرور راهبردهای مقابلهای مؤثر و مدیریت اپیدمی بیماری، دسترسی به منابع درمانی و سیستم خدمات روانی برای این قشر، تقویت شود. همچنین برنامهریزی راهبردهای ملی و کمکهای اولیه در بحرانها از طریق تلهمدیسین و خدمات آَنلاین مورد توجه قرار گیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصيل |
موضوع مقاله:
روانپزشکی و روانشناسی دریافت: 1399/2/11 | پذیرش: 1399/5/20 | انتشار: 1399/9/10