دوره 24، شماره 2 - ( تابستان 1397 )                   جلد 24 شماره 2 صفحات 123-118 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dobson K S. Globalization and the Cognitive-behavioral Therapies. IJPCP 2018; 24 (2) :118-123
URL: http://ijpcp.iums.ac.ir/article-1-2802-fa.html
دابسون کیت استفن. جهانی سازی و درمانهای ادارکی رفتاری. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1397; 24 (2) :118-123

URL: http://ijpcp.iums.ac.ir/article-1-2802-fa.html


گروه روانشناسی، دانشگاه کلگری، کلگری، کانادا ، E-mail: ksdobson@ucalgary.ca
متن کامل [PDF 586 kb]   (1999 دریافت)     |   چکیده (HTML)  (5037 مشاهده)
متن کامل:   (1636 مشاهده)
درمان‌های ادراکی‌رفتاری به یکی از رویکردهای اصلی برای سلامت ذهن در جهان تبدیل شده‌اند. پایگاه داده بزرگی وجود دارد که از کارآمدی درمان‌های ادراکی‌رفتاری برای گستره‌ای از اختلالات حمایت می‌کند [1]. برخی نویسندگان تاکنون گام‌های زیادی برداشته‌اند تا درمان‌های ادراکی‌رفتاری را به عنوان «استاندارد طلایی» برای اختلالات خاص اعلام کنند [2]. علاوه بر این، در حالی که بسیاری از مدل‌های درمان ادراکی‌رفتاری اولین‌بار در کشورهای غربی توسعه داده شده‌اند، اکنون از نظر فرهنگی تطبیق داده شده‌اند و برای استفاده گسترده جهانی ارتقا یافته‌اند [3].
ارتقای درمان‌های ادراکی‌رفتاری و رشد جهانی آن‌ها در غیاب بیشتر راهبرد یا برنامه‌ریزی نظام‌مند روی داده است. کنفرانس‌های منطقه‌ای درمان‌های ادراکی‌رفتاری و به طور قابل توجه انجمن اروپا برای درمان‌های رفتاری و ادراکی و همچنین کنفرانس‌های جهانی با مبنای سه سالانه پیشنهادی توسط هر کمیته کنگره جهانی و انجمن بین‌المللی روان‌درمانی ادراکی برگزار شده‌اند. در نهایت، کمیته کنگره جهانی توافقی ضعیف بین چندین طرف برای برگزاری کنگره جهانی است (کنگره بعدی در برلین آلمان در ماه ژوئن سال 2019 برگزار می شود. به سایت www.wcbct2019.org رجوع شود). در واقع، سازمانی جهانی وجود نداشته است که گستره وسیعی از رویکردهای معاصر به درمان‌های ادراکی‌رفتاری را ارائه کند. 
امید این کارگروه این است که نهاد جهانی جدیدی به‌زودی ظهور خواهد کرد. کنفدراسیون جهانی درمان‌های ادراکی‌رفتاری که نام کاری آن WCBCT است، به عنوان سازمان جهانی سازمان‌ها متصور شده است. ساختار پیشنهادی این سازمان شامل نمایندگانی از مناطق مختلف سازمان‌های درمان‌های ادراکی‌رفتاری می‌شود که خود نماینده سازمان‌های ملی درمان‌های ادراکی‌رفتاری زیادی در منطقه جغرافیایی خود هستند؛ برای مثال، انجمن اروپا برای درمان‌های رفتاری و ادراکی، انجمن درمان‌های ادراکی‌رفتاری آسیا، انجمن درمان‌های ادراکی‌رفتاری آمریکای لاتین (ALAMOC). کارگروهی وجود داشته است که اعضای آن از جمله نویسنده کنونی، در حال تدوین طرح پیشنهادی و گرفتن پاسخ از سازمان‌های منطقه‌ای هستند. امید ما آن است که کنفدراسیون جهانی درمان‌های ادراکی‌رفتاری بتواند به صورت رسمی فعالیت‌های خود را تا کنگره جهانی سال 2019 آغاز کند.
کنفدراسیون جهانی درمان‌های ادراکی‌رفتاری از توسعه درمان‌های ادراکی‌رفتاری در سراسر جهان حمایت می‌کند. کشورهایی وجود دارند که هنوز سازمان ملی درمان‌های ادراکی‌رفتاری ندارند؛ بنابراین هدف اصلی آنان ارتقای این توسعه در جایی که معنادار است، خواهد بود. امید است زمانی سازمان‌های ملی کافی در آفریقا نیز تشکیل شود؛ برای مثال، انجمن درمان‌های ادراکی‌رفتاری آفریقا نیز شکل گیرد. کنفدراسیون جهانی درمان‌های ادراکی‌رفتاری همچنین می‌تواند توسعه درمان‌های ادراکی‌رفتاری را به مثابه رشته‌ای علمی و فعالیتی حرفه‌ای در سراسر جهان تسهیل کند. هدف از این کار توسعه وب‌سایتی است که به مطالب و متخصصانی ارجاع ‌دهد که می‌توانند آموزش متخصصان و ارائه خدمات را تسهیل کنند. برای انجام این کار، کنفدراسیون جهانی درمان‌های ادراکی‌رفتاری امیدوار است به عامل مؤثری در کمک به توسعه و گسترش درمان‌های ادراکی‌رفتاری تبدیل شود. تصور بر این است که تمام شکل‌ها و مدل‌های درمان‌های ادراکی‌رفتاری با ساختار منطقه‌ای کنفدراسیون جهانی درمان‌های ادراکی‌رفتاری درک خواهند شد؛ در نتیجه این کنفدراسیون می‌تواند به منظور افزایش تمرکز بر تحقیق، آموزش، تمرین بالینی و گسترش درمان‌های ادراکی‌رفتاری اتحادهای همکاری مؤثری را بین کشورها تشکیل دهد. 
اگر کنفدراسیون جهانی در این مسیر موفق شود، می‌تواند با سازمان‌های دولتی و غیردولتی دیگر مانند سازمان بهداشت جهانی، یونسکو و هلال احمر/هلال سبز همکاری کند. به‌راحتی می‌توان اتحادی جهانی از متخصصان درمان‌های ادراکی‌رفتاری را تصور کرد که آماده به اشتراک‌گذاری منابع، آموزش‌دهی یا پاسخ‌دهی سریع به فجایع جهانی هستند. در جهانی که به علت ارتباطات جهانی، آثار بین‌المللی کنونی و مسافرت مانند گرم‌شدن جهانی «در حال کوچک‌تر شدن است»، نیازی جدی به رهبری و ارتباطات مؤثر وجود دارد. در واقع، حتی نقشی برای اصول و فرایندهای ادراکی‌رفتاری در مذاکرات بین‌المللی وجود دارد [4]. بنابراین امید این کمیته سازمان‌دهی این است که کنفدراسیون جهانی درمان‌های ادراکی‌رفتاری به صدای مؤثری برای درمان‌های ادراکی‌رفتاری و درمان‌های شواهد‌محور و همچنین بهبود زندگی شهروندان در تمام بخش‌های جهان تبدیل شود. 
 
References
  1. Dobson KS, McEpplan AM, Dobson DJG. Empirical validation and the CBTs. In: Dobson KS, Dozois JA, editor. Handbook of Cognitive-Behavioral Therapies (4th edition). New York: Guilford Press; 2018.
  2. Otte C. Cognitive behavioral therapy in anxiety disorders: Current state of the evidence. Dialogues in Clinical Neuroscience. 2011; 13(4):413-21 
  3. Naeem F, Kingdon D. Cognitive behaviour therapy in non-Western cultures. Hauppauge, New York: Nova Science Publishers; 2012.
  4. Gallucio M. Handbook of international negotiation: Interpersonal, intercultural and diplomatic perspectives. Berlin: Spinger; 2015.

 
نوع مطالعه: نامه به سردبير | موضوع مقاله: روانپزشکی و روانشناسی
دریافت: 1396/10/17 | پذیرش: 1397/5/2 | انتشار: 1397/5/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Psychiatry and Clinical Psychology

Designed & Developed by : Yektaweb