1- دانشگاه تربیت مدرس، دفتر مشاوره دانشجویی دانشگاه تهران
2- دانشگاه تربیت مدرس، دفتر مشاوره دانشجویی
چکیده: (11285 مشاهده)
در دو دهه گذشته شاهد همکاریهای علمی و تخصصی بین روانشناسی و پزشکی بودهایم. افزایش منابع علمی مربوط به نقش عوامل روان شناختی در پیشگیری، سبب شناسی و درمان بیماریهای جسمی به گسترش توجه روانشناسان از بهداشت روانی محض به بهداشت عمومی و بهداشت جسمی و روانی منجر شده است. این همکاریها باعث پژوهشهای بیشتری شد وزمینه حمایت از الگوی زیستی – روانی – اجتماعی را فراهم آورد. بدین معنی که بیماریهای جسمی در سایه نظام زیست شناختی، روان شناخت یو اجتماعی بهتر قابل فهم است.
پژوهش و کاربرد اینب خش از روانشناسی بیشتر بر مطالب مربوط به سلامت و آسیبهای وارده بر آن متمرکز شده است. منابع زیادی در این زمینه انتشار یافته، انجمن های ویژهای تاسیس شده، نشریههای جدیدی همچون روانشناسی بهداشت و روانشناسی و بهداشت چاپ و منتشر شده است. همچنین کنگرههای علمی و برنامههای روانشناختی زیادی برای آموزش بهداشت و پیشگیری اولیه از بیماریها برپا شده است.
بدین ترتیب روانشناسی بهداشت به شکل یک شاخه کاربردی جدید در روانشناسی مطرح شده و خدمات روان شناختی به عنوان یکی از نخستین گامها در بهداشت و پیشگیری از بیماریهای گوناگون جسمی و روانی شناخته شده است.
گرچه روانشناسی بهداشت یک موضوع نسبتاً جدیدی است که در سال 1980 به عنوان بخش سی و هشتم انجمن روانشناسی امریکا شناخته شده اما ریشههای آن همچون ریشههای علم روانشناسی قدیمی است.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصيل |
موضوع مقاله:
روانپزشکی و روانشناسی دریافت: 1391/9/20 | انتشار: 1374/6/24