دوره 14، شماره 1 - ( بهار 1387 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 23-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- ، E-mail: khedmatgozar@yahoo.com
چکیده:   (11959 مشاهده)

هدف: این پژوهش با هدف مقایسه سبک اسناد بزهکاران کانون اصلاح و تربیت شهر تهران با سبک اسنادی مراقبان این کانون اجرا شد.

روش: این پژوهش از نوع علی- مقایسه‌ای است و در آن دو گروه آزمایشی (30 نفر از بزهکاران و 15 نفر از مراقبان کانون) و یک گروه گواه (30 فرد عادی) که از نظر سن، جنس و تحصیلات همتا شده بودند، بررسی شدند. آزمودنی‌های گروه بزهکار به شیوه نمونه‌گیری تصادفی ساده و گروه عادی به شیوه نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند، اما به‌علت شمار کم مراقبان کانون اصلاح و تربیت، همه آنها ارزیابی شدند. آزمودنی‌های سه گروه به‌کمک مصاحبه و پرسش‌نامه‎ سبک اسناد (ASQ) بررسی شدند. داده‎ها به‌کمک تحلیل واریانس یک‌طرفه و آزمون تعقیبی شفه تحلیل شدند.

یافته‎ها: یافته‌ها نشان دادند که سبک اسنادی بزهکاران برای رویدادهای ناخوشایند متفاوت از سبک اسنادی مراقبان و افراد عادی بوده و نسبت به آنها بیرونی‌تر (01/0p<) و ناپایدارتر (01/0p<) است. تفاوت سایر سبک‌های اسنادی در هیچ‌یک از گروه‌ها معنی‌دار نبود.

نتیجه‌گیری: بزهکاران دارای اختلال سلوک، رویدادهای بد و ناخوشایند را به عوامل بیرونی و ناپایدار نسبت می‌دهند که خود می‌تواند در بروز و تداوم بزهکاری آنان نقش داشته باشد.

واژه‌های کلیدی: سبک اسناد، بزهکاری، اختلال سلوک
متن کامل [PDF 195 kb]   (4208 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: روانپزشکی و روانشناسی
دریافت: 1387/3/22 | انتشار: 1387/2/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.