دوره 26، شماره 2 - ( تابستان 1399 )                   جلد 26 شماره 2 صفحات 187-170 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Eshaghi Farahmand S R, Ahadi H, Kalhornia Golkar M, Sedaghat M. Comparison of the Effectiveness of Music Therapy and Cognitive Behavioral Therapy on Quality of Life, Craving and Emotion Regulation in Patients Under Methadone Maintenance Therapy. IJPCP 2020; 26 (2) :170-187
URL: http://ijpcp.iums.ac.ir/article-1-3099-fa.html
اسحاقی فرهمند سید رضا، احدی حسن، کلهر نیا گل کار مریم، صداقت مستوره. مقایسه اثربخشی موسیقی‌درمانی و رفتاردرمانی شناختی بر کیفیت زندگی، ولع مصرف و تنظیم هیجانی بیماران تحت درمان نگهدارنده با متادون. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1399; 26 (2) :170-187

URL: http://ijpcp.iums.ac.ir/article-1-3099-fa.html


1- گروه روانشناسی سلامت، واحد بین المللی کیش، دانشگاه آزاد اسلامی، جزیره کیش، ایران.
2- گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران. ، drhahadi5@gmail.com
3- گروه روانشناسی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی،کرج، ایران.
4- گروه روانشناسی، واحد سمنان، دانشگاه ازاد اسلامی، سمنان، ایران.
چکیده:   (4158 مشاهده)
اهداف: هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی موسیقی‌درمانی و رفتاردرمانی شناختی بر کیفیت زندگی، ولع مصرف و تنظیم هیجانی بیماران تحت درمان نگهدارنده با متادون بود.
مواد و روش ها: روش این پژوهش شبه‌آزمایشی و از نوع پیش‌آزمون و پس‌آزمون چند‌گروهی بود و جامعه آماری آن را کلیه مراجعان تحت درمان نگهدارنده با متادون در کیلینک‌های درمانی اعتیاد شهر تهران وابسته به وزارت بهداشت در سال 1397 تشکیل می‌دادند که 54 (هر گروه 18 نفر) نفر از آنان به شیوه نمونه‌گیری هدفمند در دو گروه آزمایش (موسیقی‌درمانی رفتاردرمانی شناختی) و یک گروه کنترل قرار داده شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسش‌نامه تنظیم شناختی هیجان و پرسش‌نامه کیفیت زندگی و پرسش‌نامه ولع مصرف استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد. 
یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد هم موسیقی‌درمانی و هم رفتاردرمانی شناختی میزان کیفیت زندگی و تنظیم هیجان گروه آزمایش را نسبت به گروه کنترل ارتقا و میزان ولع مصرف را به نحو قابل توجهی کاهش دادند (0/01>P). نتایج آزمون پیگیری نشان داد میانگین نمرات گروه‌های آزمایش در متغیرهای مورد مطالعه به طور معناداری متفاوت با گروه کنترل بود. بین گروه‌های درمانی از لحاظ اثر‌بخشی بر کیفیت زندگی و تنظیم منفی هیجانی شناختی تفاوت معناداری وجود داشت؛ به نحوی که رفتاردرمانی شناختی در تنظیم هیجانات منفی و افزایش کیفیت زندگی مؤثرتر بود. در مورد تنظیم هیجان‌های مثبت و کاهش ولع مصرف تفاوت معنی‌داری وجود نداشت.
نتیجه گیری: این نتایج حاکی از این است که این دو نوع درمان به طور معنی‌داری باعث افزایش کیفیت زندگی، تنظیم هیجانی و کاهش ولع مصرف می‌شود. 
متن کامل [PDF 6228 kb]   (1993 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2031 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: روانپزشکی و روانشناسی
دریافت: 1398/7/6 | پذیرش: 1398/10/17 | انتشار: 1399/4/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Psychiatry and Clinical Psychology

Designed & Developed by : Yektaweb